Afdrukken

Spannende partijDeze week heeft een bijzondere partij plaatsgevonden. Dat een schaker een veelzijdig iemand moet zijn bleek wel toen Frans zichzelf uitdaagde voor een partijtje schaak.

De partij was nog maar net op gang. Wit opende met de zeer bekende Rhommel WhatAhn opening. Zwart besloot de verdeding uit te voeren met de Kwitny Whakdoe variant.

Deze variant borduurt voort op het principe dat wanneer een stuk de overkant haalt deze promoveert tot Dam. Helaas is dit een ander spel wat gelukkig door het publiek werd opgemerkt. Deze blunder werd dan ook terstond van het bord gehaald.

Na een zware en vermoeiende strijd stond er een glorieuze mat in 3 op het bord. Triomfantelijk startte zwart de drie zetten durende zegetocht. Gelukkig kreeg hij medelijden met zichzelf en besloot remise aan te bieden. Wit had echter de mat niet gezien en weigerde de remise. Hierna kon zwart niets anders doen dan de laatste, vernietigende zet uit te voeren. Zo blijkt maar weer, tijdens een partij ben je zelf je grootste tegenstander.

Frans v.d. Burght