//here
Toogle Left
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Corona

Nieuws omtrent gevolgen Coronavirus voor DSC

***UPDATE 26.03.2020***

In verband met de recente ontwikkelingen rondom het Coronavirus, hebben wij alle schaakactiviteiten tot en met 1 juni afgelast. Het gaat dus om de clubavonden op vrijdagavond, de jeugdtrainingen op zondagochtend en de schaaktrainingen op vrijdagavond. Hiernaast hebben we helaas ook moeten besluiten de interne seniorencompetitie te beëindigen. Er is te weinig tijd om nog voldoende wedstrijden te draaien.

Hoe we omgaan met deze voortijdige beëindiging van het seizoen zal op de eerste ledenvergadering besproken worden.

De kans bestaat dat dit nieuwe Coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn erop gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Schaakvereniging D.S.C. ondersteunt deze doelstelling, net als NOC*NSF, KNSB, NBSB en andere sportbonden. Bij eventueel noodzakelijk nieuw te nemen maatregelen laten wij ons adviseren door het RIVM, NOC*NSF, KNSB en NBSB. Wij zullen u daar dan over informeren.

(Philippe). Wit=Philippe kreeg een Budapester gambiet tegen van Peter Stokkermans - deze keer met 3....Pe4 in plaats van ...Pg4, het schijnt de Fajarowicz variant te heten. Wit had er veel vertrouwen in gezien zijn prima score tegen de Budapester. Na de partij was Wit echter erg ontevreden over zijn spel: zo een rondhangend paard op e4 had veel eerder aangevallen of geruild moeten worden, bv. met Pbd2. Het zeer beperkte plan van zwart is (kennelijk) Pxf2, Lxe3 en Dh4+, om de hoofddreigingen te noemen. Een andere dreiging van de Budapester is altijd Lb4+, vandaar 4. a3.

Volgens de engine achteraf was het echter niet zo gek wat wit in de partij deed; ook toen zwart met Pxf2 een toren en 3 pionnen won voor een licht stuk: wit blijft ca. +2 staan. Wit gaf de winst uit handen vlak tegen het einde: wit dacht al gewonnen te staan (wat wel zo was, maar toch) en speelde rustig 43. Pd3? tegen dreigend f5-f4+. Om na het uitvoeren van de zetten te beseffen dat het schaak toch gaat en zwart het paard wint. Balen en remiseaanbod van zwart volgt. In de zeer tweesnijdende eindstelling hadden beiden geen zin (wit niet o.a. wegens de tijd).

Toogle Left