//here

Wit=Philippe stond met weinig puntjes achterstand tweede, achter Roelant. Parallel werd de wedstrijd Jan Haast-Roelant Schoots gespeeld, waarin Jan met een mooie witte loper sterke compensatie had voor de minpion. Wit=Philippe moest dus kostte wat het kostte zijn hoofd breken om te winnen. Paul wist dit en speelde superdegelijk met zwart. 

Voorronden NK 2018 groep C, eerste uitslag van Jeroen, een vlotte winstpartij.

 

 

 

 

 

Elke winst op een stonewall, het trieste wapen van antischakers, moet gevierd worden! Zo ook onderstaande overwinning van Mark Maas. 10. Pd2 is een nieuwtje, dat redelijk uitpakt. Zwart geeft zelf zijn stonewall op met d5xc4 (sportief), en is daarna blij met trucje pionwinst, maar Mark kennen maalt hij niet om pion c4 (engines overigens ook niet), hij gaat voor een e4 opmars. Terecht. Later is 23. g4?! van wit in principe incorrect, maar als zwart er verkeerd op reageert krijgt wit meteen zijn zin, met twee prachtig doorbrekende centrumpionnen.

André van Vuuren was tot 2 maanden geleden huisschaker, maar gezien zijn prestaties en onderhavige winst mag hij wel als zeer talentvol huisschaker gelden. verslaat al een groep 1 speler. Kandidaat voor het eerste team?

Toon/Verberg