• Zondag 10.:00 - 12:00 (jeugd) Vrijdag 19:00 - 0:00 (senioren)
DSC interne competitie ronde 9

ronde 9

Binnen onze schaakvereniging hebben we leden van alle leeftijden. De meeste leden zijn op jeugdige leeftijd, hoewel gezegd mag worden dat sommigen al aan hun tweede of zelfs derde jeugd bezig zijn. Dit totdat we door de Hoge Ham een oude man zien lopen die vriendelijk aanbiedt het verslag voor deze avond interne competitie te schrijven. Niet te beroerd om werk af te staan, is dit verslag dus geschreven door een bekende vrind. Voor wie liever direct naar de uitslagen gaat, gezien de spannende top drie heel begrijpelijk, wordt uitgenodigd ze hier te lezen.

DSC interne competitie ronde 8

ronde 8

Onze vereniging is, zoals iedereen onderhand wel weet, gevestigd in het Parochiecentrum welke verbonden is aan de Sint-Laurentiuskerk. Het thema hier is natuurlijk samen, en dat is ook het thema van deze schaakavond. Niet alleen bij de interne competitie werken de schakers samen, maar ook de avondteams krijgen bezoek van respectievelijk WLC A en Staunton A.

DSC intern ronde 7

ronde 7

De zevende ronde van de interne competitie is aan de beurt vandaag. Er zijn 25 spelers aanwezig, en dat is een oneven aantal. Dan moet er eentje onverrichterzake huiswaarts keren, en dat is Vitalii deze keer. Toch zijn er vanavond wel meer spelers die hun zaak geen goed doen.

ronde 6

Het is weer vrijdag, we mogen weer schaken! Iedereen heeft er weer zin in. Het A-vondteam speelt een uitwedstrijd, dus enkele spelers uit de bovenste regionen van de ranglijst ontbreken.

Interne competitie

ronde 3

Met twee teams die een thuiswedstrijd in de avondcompetitie spelen is het minder druk in de interne competitie, maar drukker in het Parochiehuis dan gewoonlijk. Met negen partijen intern en acht borden extern is de grote zaal te klein, en wordt een extra ruimte in gebruik genomen. Na wat geschuif met meubilair kan het verschuiven van de stukken beginnen.

Interne competitie

ronde 2

Vrijdag 22 september, ronde 2 staat op het programma. Het is weer even wennen, het nieuwe seizoen is begonnen, maar nog niet iedereen heeft de routine van afmelden alweer in de vingers. En dat betekent aanpassingen op het laatste moment, en dus een wat rommelig begin. Voor de volgende keer: Afmelden per mail bij de wedstrijdleider uiterlijk op vrijdag 18.30 uur!

rapidavond 1

Het eerste zaterdagteam van DSC is gepromoveerd naar de vierde klasse van de KNSB. Dat heeft invloed op de rapidcompetitie van de club. In de vierde klasse staan namelijk negen zaterdagen ingepland, in plaats van de zeven uit de vijfde klasse en lager. En op de vrijdagavond voor zo'n competitiezaterdag staat steeds een rapidavond op het programma. Negen avonden dus, dat betekent 27 partijen! Dus een keer afwezig zijn, of een avond slecht spelen, er komen er nog gelegenheden genoeg om verloren terrein goed te maken. Maar handiger is het natuurlijk wel om meteen goed van start te gaan. En dat lukt Roelant Schoots het best van allemaal. Met de perfecte score van drie uit drie is hij de eerste koploper van de rapidcompetitie dit seizoen.

ronde 1

Het nieuwe seizoen is van start gegaan. Vorige week de ALV, maar nu wordt er echt geschaakt! De eerste overwinningen worden geboekt, de eerste nederlagen geslikt, en de eerste remise wordt behaald. Hieronder vindt u de stand na de eerste ronde, en natuurlijk de uitslagen:

eindstand 2022-2023

Wat een spanning. Twee koplopers die elkaar op de hielen zitten, plaats drie, vier en vijf die ontzettend dicht bij elkaar staan. En dat bij de laatste ronde van de interne competitie. Ook de strijd om de promotieplaatsen in groep twee is nog in volle gang. Een avond die nog wel eventjes in het geheugen blijft plakken.

ronde 31

De strijd om het kampioenschap blijft spannend tot en met de laatste ronde! Vanavond is de voorlaatste ronde aan de beurt. Jan-Pieter de Vries doet wat hij moet doen om de druk op Maarten van der Burght hoog te houden: Hij verslaat Mark Maas. Maarten moet dan winnen om de eerste plaats vast te houden, maar speelt tegen Ruud Goverde. Die hield vorige week al knap stand tegen Roelant Schoots, en nu herhaalt hij dat kunststukje tegen Maarten: Met minder tijd op de klok, maar met een prettigere stelling voor Ruud wordt remise overeen gekomen.

ronde 30

Met nog twee ronden te gaan blijft de strijd om het kampioenschap ongemeen spannend. Maarten van der Burght weet zijn partij tegen Ad Swinkels te winnen, en bij afwezigheid van Jan-Pieter de Vries neemt hij daarmee de eerste plaats weer over. Maar de voorsprong van Maarten is kleiner dan een half wedstrijdpunt, dus zal er geen steekje mogen vallen in de komende weken! Xander Mahieu behoudt zijn derde plaats, ondanks een nederlaag tegen Mark Maas. Mark dicht hierdoor het gat met Xander voor het grootste deel, en passeert ook Roelant Schoots op de ranglijst. In de langste partij van de avond had Roelant wel wat initiatief, maar Ruud Goverde wist de stelling keurig op orde te houden, waardoor remise onvermijdelijk was.

ronde 29

Het is weer stuivertje wisselen bovenin: Philippe Blankert houdt Maarten van der Burght op (een korte) remise. Mark Maas en Roelant Schoots houden het ook op een gelijkspel. Jan-Pieter de Vries weet wel te winnen, hij stuit de opmars van Xander Mahieu (voorlopig). Met als gevolg dat Jan-Pieter de eerste plaats van Maarten weer overneemt, maar verder blijft de top-zes hetzelfde.

ronde 28

interne competitie - ronde 28Peter is vanaf woensdag op vakantie, en kan de indeling van ronde 28 in de interne competitie niet maken. Nieuwsgierige ogen komen bij de wedstrijdtafel kijken tegen wie ze moeten. Eddy, die de rol van wedstrijdleider overneemt, mist de afmeldingen. Dit betekent dat de indeling pas om 20.15 uur gemaakt wordt. Het uur U is aangebroken en de 12 partijen kunnen beginnen.

ronde 27

 Interne competitie ronde 27De tijd vliegt voorbij ook in de interne competitie. Zo starten we onwennig na de Corona pandemie aan ronde 1, en zo zitten we alweer op ronde 27. Het is druk in het parochiecentrum, maar liefst 14 borden staan opgesteld om de strijd aan te gaan. Er heeft zich een nieuwsgierig schaker aangemeld om een keer mee te komen kijken. De tijd vliegt voorbij, maar klokslag 20.15 is iedereen er en kan ronde 27 van de interne competitie beginnen.

ronde 26

Het is weer vrijdagavond, dus bij schaakclub DSC gebeurt er weer het een en ander. Dertien partijen deze keer, waaronder weer een paar echte krakers.

ronde 25

De laatste cyclus van acht partijen start vandaag. Er staan elf partijen op het programma. Tien daarvan eindigen in een overwinning voor wit of zwart, eentje in remise. En laat dat nou net het snoepje van de avond zijn! Door afmelding van Jan-Pieter de Vries, koploper in onze interne competitie, zitten Maarten van der Burght en Xander Mahieu tegenover elkaar. Xander had vorige week indruk gemaakt in de avondcompetitie van de NBSB door bij KING Justin Senders te verslaan (rating 2172). Deze keer heeft hij “slechts” af te rekenen met 2119…

ronde 24

interne competitie ronde 24Het is vanavond tijd voor ronde 24 in de interne competitie en dat betekent de laatste wedstrijd uit de derde cyclus. Het is niet overdreven druk aangezien DSC A uit speelt tegen Schaakgenootschap King uit Tilburg. Omdat d4 morgen extern speelt zijn er ook niet veel D4 spelers. Peter Stokkermans kan er helaas niet bij zijn, maar zijn taken worden overgenomen door Eddy. Wanneer Peter de indeling naar hem mailt breekt buiten een zwaar onweer los. Is het omdat Peter besloten had Wim oneven te plannen? Of waren ze daarboven het niet met de indeling eens?

ronde 23

interne competitie - ronde 23Omdat het vorige week ronde 22 was in de interne competitie, spelen we deze week ronde 23. Wie had dat gedacht. Piet-Heijn is  na lange tijd afwezigheid weer van de partij en we kunnen beginnen. 

ronde 22

interne competitie - ronde 22Ronde 22 van de interne competitie alweer. Met niet al te veel ronden meer te gaan wordt het steeds spannender in de top. Na lange tijd afwezig te zijn geweest is Maarten van der Burght weer op weg naar boven. 

ronde 19

Interne competitie - ronde 19In ronde 19 van de interne competitie worden weer verwoede pogingen gedaan de top 3 te veranderen. Of dat gelukt is, is nog even afwachten tot onze wedstrijdleider de scores heeft toegevoegd. 

ronde 18

Ronde 18 heeft het bovenste gedeelte van de ranglijst weer wat dichter ineen doen schuiven. Nummer éen Jan-Pieter de Vries verliest van Maarten van der Burght, die op de vierde plaats blijft maar het gat met Jan-Pieter behoorlijk verkleint. Nummer twee Roelant Schoots is afwezig (naweeën carnaval?), en nummers 3 en 5 pakken beide een half emmertje puntjes: Xander Mahieu en Philippe Blankert bereiken driemaal dezelfde stelling, en de partij eindigt zo in remise.

Locatie jeugd

Jongerencentrum De Poort
Gasthuisstraat  3
5104 HP  Dongen
Zondag 10:00 - 12:00

Locatie senioren

Parochiecentrum Dongen
Hoge Ham 84
5104 JK Dongen
Vrijdag vrije training: 19:00 - 20:00
Vrijdag competitie: 20:15 - 0:00

Bankgegevens

Rekeningnummer: NL60RABO0312395914
Tenaamstelling: Schaakvereniging D.S.C.
BIC: RABONL2U

 

 

Ingeschreven bij

NBSB/KNSB: 170018
Kamer van Koophandel: 71838856