• Zondag 10.:00 - 12:00 (jeugd) Vrijdag 19:00 - 0:00 (senioren)
NBSB Avond DSC A

Waar is toch dat wedstrijdformulier?

Zonder onze teamcaptain Xander liep het allemaal wat in de soep in deze ronde van de NBSB avondcompetitie. Philippe schoof wat later aan (Xander studeert iets waardoor hij kan zeggen of correlatie in dit geval ook causatie is, maar zonder hem doe ik maar even of het hetzelfde is), de blanco wedstrijdformulieren waren op en tot overmaat van ramp was op het einde het formulier ook nog ergens, toch? Middels een zelfgemaakt NBSB uitslagenformulier kunnen we beginnen. Gelukkig hadden we een foto en waren we helder genoeg die te gebruiken. 

Wie eerst de uitslag wil inzien kan dat hier doen. We spelen tegen EGS A en op de borden gebeurt het volgende:

1) aan bord 1 speelde JP met zwart Siciliaans……zo leek het met 1…..c5, daarna volgde vertrouwd a6 en b5. Wit was hierdoor duidelijk van slag en zocht naar goede velden voor de stukken. De paarden leken actief te staan op c3 en d4, maar met al die zwarte pionnen op de witte velden, kwamen die niet tot hun recht. Een poging werd gewaagd door e4-e5 te spelen, maar daardoor keek de loper van b7 naar binnen. Het begin van de ellende voor wit. Een open h-lijn erbij en wit zat te worstelen. Er leken niet direct gekke zetten van wit tussen te zitten, maar toch kon JP stukje bij beetje de druk opvoeren. Uitendelijk nog een kleine truc erbij, en de eerste partij was gewonnen. 

2) Roelant (2,w) kwam tegen oude bekende Bram van Huijgevoort via zetverwisseling terecht in een niet aangenomen koningsgambiet. De hele partij had hij het initiatief. Zwart verdedigde goed en kwam zelf gelijk te staan. In onderstaande stelling heeft zwart net genomen op c2. Zie jij ook hoe wit=Roelant het heel mooi afmaakt heeft?

Roelant maakt het af

Het staat nu 2-0 voor DSC in ronde 1 van de NBSB avondcompetitie.  

4) Maarten de Kloe had een mooie aanval gekregen, met wit, op de ongerokeerde zwarte koning. Voor de prijs van 2 pionnen. Na afloop werd Maarten erop gewezen mat in 5 gemist te hebben…..de eerste zetten had hij wel gezien, maar de verrassende 5e niet! Maarten speelde iets te langzaam (op het bord, niet qua klok), zwart kon de storm doorstaan en kwam in een toreneindspel terecht met a- en b-pion vrij en verbonden voor zwart. Maarten speelde door tot pat, maar helaas….. Het eerste verliespunt in de NBSB competitie is binnen. 

3) Philippe speelde met zwart een Italiaan. Toen wit Le3 speelde, de loper op b6 aankijkend, dacht hij lang na: was het nou principieel wel of niet goed Pf4 te spelen? Wit dacht er nauwelijks over na en roste het paard eraf, Le3xf4 en wit kwam (bleek achteraf) op +2. Het witte centrum door het wegvallen van pion e4 woog zwaarder dan pion f4; weer wat geleerd voor de volgende keer, zelf met c6-d5 komen is sterker. Zwart droomde van een g5-g4 aanval, maar wit was te rap op damevleugel en in het centrum. Er ontstond een wild gevecht, zo vlak voor zet 20, en het bleef wild tot op het einde dik na zet 50. Beide spelers hebben om beurten gewonnen gestaan. Philippe had de minste tijd, en ging in een stelling die waarschijnlijk gewonnen voor hem was, mat. Constant met 1 minuut en increment spelen was te weinig voor Philippe om het daarvoor te winnen. ‘Een lot’, het had net zo goed andersom kunnen zijn, de uitslag, alles was vlijmscherp. Maar helaas was Philippe de ongelukkige...

Uitslag ronde 1 NBSB avondcompetitie:

Uitslag NBSB DSC A - EGS A

Gerelateerde berichten

D.S.C. Online (26)

D.S.C. Online (25)

D.S.C. Online (24)

Locatie jeugd

Jongerencentrum De Poort
Gasthuisstraat  3
5104 HP  Dongen
Zondag 10:00 - 12:00

Locatie senioren

Parochiecentrum Dongen
Hoge Ham 84
5104 JK Dongen
Vrijdag vrije training: 19:00 - 20:00
Vrijdag competitie: 20:15 - 0:00

Bankgegevens

Rekeningnummer: NL60RABO0312395914
Tenaamstelling: Schaakvereniging D.S.C.
BIC: RABONL2U

 

 

Ingeschreven bij

NBSB/KNSB: 170018
Kamer van Koophandel: 71838856