• Zondag 10.:00 - 12:00 (jeugd) Vrijdag 19:00 - 0:00 (senioren)
KNSB competitie 6J DSC 2

DSC 2 - Dubbelschaak '97 2

Terwijl gisteren iedereen zich met het rapid schaken bezig hield, zat Jan zich voor de KNSB competitie, te focussen op zijn partij tegen Diederik Claassen. Diederik had gevraagd of hij vooruit mocht spelen. Ook Mark mocht zijn partij voor DSC 1 vooruit spelen en was aan de tafel naast Jan te vinden. Na lang zwoegen, de rapidschakers waren al klaar, komen Jan en Diederik naar buiten. Jan kijkt een beetje beduusd, het is hem niet gelukt. Het zal toch geen voorbode voor morgen zijn? De 0-1 achterstand is in ieder geval een feit.

De verwachtingen zijn niet goed.

De verwachtingen zijn niet goed, zowel van het weer als de verwachtingen voor de wedstrijden. Op een of andere manier had de KNSB ons verwittigd dat we tegen Dubbelschaak '97 1 mochten. We waren in lichte paniek, want zij spelen in de derde klasse! Met een gemiddelde rating van ruim 1900 zagen we de bui al hangen. Hoewel dit buiten wel het geval was, viel het binnen wat mee. Er was ergens een tikfout naar binnen geslopen en Martin weet ons te vertellen dat het Dubbelschaak '97 2 is. Maar goed, met een gemiddelde rating van zo'n 300 punten meer, weten we dat het geen gemakkelijke middag gaat worden.

Dat het geen gemakkelijke middag gaat worden zien we al wanneer sommigen hun auto willen parkeren. Het toeval wil, dat er vandaag in de Cammeleur ook een Pokemon ruilmarkt is. Ad Swinkels, spelend voor het eerste team, geeft zelfs al te kennen dat hij onderhand beter te voet van huis had kunnen gaan, zover staat hij geparkeerd. Sven is zelfs 10 minuten te laat door deze parkeerperikelen. Wanneer ik de zaal betreedt, zijn Xander Martin en JP de borden al aan het opzetten. Er wordt nog gecontroleerd of de klokken wel goed staan. Bij de KNSB competitie is het inderdaad stand 19. Op de achtergrond klinkt "Let it snow" uit de film Frozen. De opstelling laat een mooie dansvloer over, maar daar wagen wij ons als schakers maar niet aan.

Wanneer beide teams compleet zijn, kunnen we beginnen aan ronde 2 uit de KNSB competitie. Omdat we een speler tekort komen heeft Peter zich opgeofferd en zetelt zich positioneel op bord 4. Hij wil persé op een even bord omdat hij zich de hele week met wit heeft voorbereid. Daar begint de eerste uitdaging, een speler van Dubbelschaak 97 heeft zich op het laatste moment af moeten melden. Laat deze speler nu juist op bord 4 zitten. Onverrichter zaken kan Peter, goed voorbereid, weer huiswaarts gaan. Maar goed, daarmee maakt hij wel, onbedoeld, de gelijkmaker. Zijn taak zit erop!

Op de andere borden gaat het niet zo goed, en menig DSC schaker zit tegen minder prettige stellingen aan te kijken. Het is nu een kwestie van de langste adem en de juiste patronen vinden. Martin en Ivo lukt het wel om een punt te scoren, gezamenlijk dan wel te verstaan. Beide heren sluiten hun partij remise af en daarmee komt een eind aan een regenachtige middag schaken. Deze ronde van de KNSB competitie sluiten we met een 2-6 verlies af. Op 25 november mogen we naar Den Bosch voor de volgende ronde.

KNSB ronde 2 DSC 2 - Dubbelschaak 97 2 2-6

 

 

Gerelateerde berichten

D.S.C. Online (26)

D.S.C. Online (25)

D.S.C. Online (24)

Locatie jeugd

Jongerencentrum De Poort
Gasthuisstraat  3
5104 HP  Dongen
Zondag 10:00 - 12:00

Locatie senioren

Parochiecentrum Dongen
Hoge Ham 84
5104 JK Dongen
Vrijdag vrije training: 19:00 - 20:00
Vrijdag competitie: 20:15 - 0:00

Bankgegevens

Rekeningnummer: NL60RABO0312395914
Tenaamstelling: Schaakvereniging D.S.C.
BIC: RABONL2U

 

 

Ingeschreven bij

NBSB/KNSB: 170018
Kamer van Koophandel: 71838856