• Zondag 10.:00 - 12:00 (jeugd) Vrijdag 19:00 - 0:00 (senioren)
NBSB - Avondteam DSC B

DSC B - Staunton A

Vrijdag 17 november was het tijd voor ronde 3 in de avondcompetitie van de NBSB competitie. We mochten thuis spelen en mochten de lieden van Staunton uit Etten-leur verwelkomen. Peter voelde zich niet helemaal super, maar Pim kon gelukkig invallen als teamleider. Na wat kletsen en rikken werden om kwart over 8 de klokken gestart en kon het schaken beginnen!
 
Als eerste Piet op bord 4. Hij mocht het op bord 4 opnemen tegen Wim. Thuis had zwart de d4-Stonewall voorbereid en dat ging mooi van start. De tegenstander viel aan en bij de verdediging ruilde hij de stukken weer af. Dat ging tot aan zet 12 waarbij hij een pion-vork toe liet. Hij viel meteen daarna aan met zijn dame en ruilde deze daarna af. Door de pion-vork pakte Piet zijn 2e loper. Door 2 paarden te combineren pakte Piet weer 2 pionnen bij hem. Dus stond hij +4. In de haast van zijn pionnen storm liet hij een paard-vork toe. Die koste weer 2 pionnen en toen gaf hij op. 1-0!
Piet had dus weer gewonnen. Hij dacht: "hoe kan het dat ik weer win? 3 uit 3!" Piet zegt dat het aan Pim als vervangend-teamcaptain ligt, maar het is gewoon een ontzettend knappe prestatie van Piet. 
 
Als tweede was Jan klaar, het ging daar gelijk op tot het middenspel. Helaas sloeg het noodlot toe en had Jan een toren moeten ruilen met schaak. Door dit na te laten kostte het een paard, toen was het wel gebeurd. En zo maakt Jan de gelijkmaker 1-1. Deze ronde van de NBSB competitie verloopt voorlopig vreedzaam.
 
Daarna duurde het een tijdje en de meeste schakers waren al klaar, maar Ruud en Pim waren nog druk bezig. Als derde was Ruud klaar. Na een spannende opening won zijn tegenstander een pion. Ruud stond onder druk en zijn tegenstander Merkis beheerste de damevleugel. Als Ruud daar op zou concentreren dan zou hij langzaam doodgedrukt worden dus kwam de aanval op de koningsvleugel met dame, loper en pionnen. Hij brak daar de stelling open en won het paard. Echter, als er volledige ruil van stukken zou komen en een loper over zou houden tegen vijandelijke pionnen zou Ruud de promotie daarvan niet tegen kunnen houden. Ruud hield daarom eeuwig schaak, Bij thuiskomst bleek dat er een dodelijke mataanval uitgevoerd had kunnen worden. Simpelweg door de koning van g8 naar h8 te sturen. Verder was het een leuke partij waar er gevochten is voor kansen. "En de aardige tegenstander is ook wat waard."
 
Als allerlaatste was Pim klaar die nog in volle focus het eindspel aan het spelen was. Hij kreeg een Engelse opening tegen en won na een aantal zetten een pion. Na wat zetten en wat ruilpogingen van Pim werd het plots weer heel spannend.  Want zijn tegenstander Eddy had met een mooie zetcombinatie een Paard kunnen winnen.... Gelukkig zag Eddy het, net als Pim, niet en werd er met een klein plusje voor Pim verder gespeeld. Daarna bleef Eddy stug verdedigen tot het bittere eind, het heeft heel wat zetten en tijd gekost maar het punt was uiteindelijk binnen! 2.5-1.5
 
Zo komt het dat DSC B voor de derde keer op rij wint in de NBSB competitie en we trots en voldaan naar huis gaan!De uitslagen van deze avond:

DSC B - Staunton A

Gerelateerde berichten

4-0 en DSC wint!

De wedstrijd van “effe wennen” en “net niet”

DSC B en RDS op herhaling

DSC C - KiNG D

Locatie jeugd

Jongerencentrum De Poort
Gasthuisstraat  3
5104 HP  Dongen
Zondag 10:00 - 12:00

Locatie senioren

Parochiecentrum Dongen
Hoge Ham 84
5104 JK Dongen
Vrijdag vrije training: 19:00 - 20:00
Vrijdag competitie: 20:15 - 0:00

Bankgegevens

Rekeningnummer: NL60RABO0312395914
Tenaamstelling: Schaakvereniging D.S.C.
BIC: RABONL2U

 

 

Ingeschreven bij

NBSB/KNSB: 170018
Kamer van Koophandel: 71838856