• Zondag 10.:00 - 12:00 (jeugd) Vrijdag 19:00 - 0:00 (senioren)

DSC C - KiNG D

Het was voor de meeste teams een bijzondere avond. De eerste keer weer met volle bak aan de gang. Letterlijk volle bak. Met 18 borden was het behoorlijk druk. Ook het C team kon aan de slag tegen KiNG uit tilburg. 

Maarten de Kloe speelt met zwart tegen Bo de Veth op zijn typische Maarten stijl. Stukken moeten naar voren, aanval is het devies. Wanneer ik halverwege de partij even spiek hoe het ervoor staat zien we een redelijke voorsprong. Het eindigt in een eindspel met toren/pion voor Maarten en paard/pion voor Bo. Hoewel Maarten twijfelde over hoe de stelling te spelen is het hem gelukt en Bo gunt ons het punt.

Thijs Kimenai ging het met wit iets minder af tegen Bram van de Vrande. In een goede stelling, waarbij Thijs zeer goed stond, gaf hij per ongeluk een stuk weg. Dit was de start van het einde van de partij. 

Sven Steens speelt met de zwarte stukken tegen Christ de Veth. Hoewel Sven zeer solide speelt lukt het hem niet de stukken bij elkaar te houden. Christ breekt door en haalt een punt voor KiNG binnen.

Stijn Jongenelen heeft wit en speelt tegen Ger IJzermans. Korte tijd na aanvang van de partij klinkt er een 'oh nee!'. De loper van Stijn valt de dame van Ger aan, maar heeft daarbij geen ondersteuning van dekkende stukken gekregen. Ger haalt de loper dan ook terstond van het bord. We zijn al op zoek naar paracetamol om de pijn te verzachten. Wellicht omdat we in het Parochiecentrum spelen en wat hulp van boven krijgen, wie zal het zeggen. Maar Stijn wist het centrum open te gooien en kreeg voldoende spel. Zoveel spel zelfs dat hij uiteindelijk de winst naar zich toe wist te trekken. 

Met een 2 - 2 eindstand is het een gezellige avond gebleken met een vredelievende uitslag.

Gerelateerde berichten

4-0 en DSC wint!

De wedstrijd van “effe wennen” en “net niet”

DSC B en RDS op herhaling

DSC A - HSC A

Locatie jeugd

Jongerencentrum De Poort
Gasthuisstraat  3
5104 HP  Dongen
Zondag 10:00 - 12:00

Locatie senioren

Parochiecentrum Dongen
Hoge Ham 84
5104 JK Dongen
Vrijdag vrije training: 19:00 - 20:00
Vrijdag competitie: 20:15 - 0:00

Bankgegevens

Rekeningnummer: NL60RABO0312395914
Tenaamstelling: Schaakvereniging D.S.C.
BIC: RABONL2U

 

 

Ingeschreven bij

NBSB/KNSB: 170018
Kamer van Koophandel: 71838856