• Zondag 10.:00 - 12:00 (jeugd) Vrijdag 19:00 - 0:00 (senioren)
Avondteam DSC B

DSC B - De Raadsheer B

Nieuw seizoen, nieuwe kansen, nieuwe prijzen! Afgelopen seizoen heeft DSC B het aardig gedaan, drie gelijke spelen, drie nipte nederlagen (1,5-2,5) en één keer gewonnen. Dat was de allerlaatste wedstrijd, uit in Roosendaal. Dit seizoen willen we zeker niet minder presteren, en het liefst al eerder in het seizoen wedstrijden gaan winnen. Met Pim Kersbergen in onze gelederen is het team niet alleen in de breedte versterkt, dus dat moet haalbare kaart zijn. Maar de echte doelstellingen van ons team in de avondcompetitie zijn minder prestatief van aard. We willen vooral gezellige avonden, met leuke partijen en fijne tegenstanders. En treft dat even mooi: in de eerste ronde komt het Zundertse Raadsheer B komt op bezoek! Bekende gezichten, we komen elkaar vaker tegen. Dit wordt weer een goede avond! 

Na het introductiewoordje van Eddy gaan de klokken aan. En blijkbaar heeft iedereen er zin in! Waar in de interne competitie al een paar borden de kast weer in kunnen zijn er op onze borden vier stevige middenspelen te bewonderen. Het duurt dan ook even voordat de eerste resultaten binnen zullen druppelen.

Pim Kersbergen is de eerste die  progressie boekt. Hij speelt tegen Mark Schraets. De dames gaan eraf, een middenspel met allebei een toren, een paard, een loper en een aantal pionnetjes. Maar Pim heeft er eentje meer! Hij manoeuvreert geduldig maar doelgericht, en als de toren van Pim uiteindelijk een tweede pion gaat pakken houdt. Mark het voor gezien. We staan met 1-0 voor!

Op bord vier mag Piet Noij ook tegen Mark schaken. Smolders in dit geval. Piet krijgt uiteindelijk zijn dame op de h-lijn, waarna Mark zijn toren op h8 zet om extra verdediger aan die kant te hebben. Maar Piet ging niet naar h7, h6 was ver genoeg!

Na Kg8 Pf6+ Dxf6 gf6 is Dg7 mat onafwendbaar, dus ook deze Mark geeft op. Met de stand op 2-0 is het eerste wedstrijdpunt binnen!

Dan naar bord één. Daar treft Ruud Goverde een oude bekende tegenover zich. Rene Roks, ze kennen elkaar al wel een tijdje. Zo'n vijftig jaar vertelt Ruud... Ook deze partij is spannend. Het materiaal in evenwicht, een eindspel van loper (ruud) tegen paard (Rene). Maar waar de koning van Rene de gaten dicht moet lopen, kan Ruud mooi centraliseren. En op een gegeven moment is er geen houden meer aan, en staat de 3-0 op het scorebord!

Dan is bord twee nog over. Eerder in de week won De Rode Lopers uit Oosterhout zijn eerste wedstrijd met 3,5-0,5. Als wij met 4-0 winnen, staan we eerste... En op dat tweede bord speelt Jan (zonder) Haast tegen Ralf van Aert. Het wordt duwen en trekken. Misschien hebben beide heren wel een kansje gemist, maar uiteindelijk wordt er toch een remise overeen gekomen. Dus ook hier een 3,5-0,5 uitslag. 

Een ongekend goed begin van deze competitie. (Gedeeld) eerste na één ronde. Oei, daar zit weinig ruimte voor verbetering in. Maar vasthouden kan misschien wel. Volgende ronde uit in Roosendaal, waar RSG A op ons wacht. En laat dat nou net die ene tegenstander zijn waar we afgelopen seizoen al van gewonnen hebben...

De uitslagen:

  DSC B 1521 - De Raadsheer B 1462     3,5 - 0,5
1. Ruud Goverde 1633 - Rene Roks 1489        1 - 0
2. Jan Haast 1520 - Ralf van Aert   ---        rem
3. Pim Kersbergen 1506   Mark Schraetst 1435        1 - 0
4. Piet Noij 1425 - Mark Smolders   ---        1 - 0
   

Gerelateerde berichten

4-0 en DSC wint!

De wedstrijd van “effe wennen” en “net niet”

DSC B en RDS op herhaling

DSC C - KiNG D

Locatie jeugd

Jongerencentrum De Poort
Gasthuisstraat  3
5104 HP  Dongen
Zondag 10:00 - 12:00

Locatie senioren

Parochiecentrum Dongen
Hoge Ham 84
5104 JK Dongen
Vrijdag vrije training: 19:00 - 20:00
Vrijdag competitie: 20:15 - 0:00

Bankgegevens

Rekeningnummer: NL60RABO0312395914
Tenaamstelling: Schaakvereniging D.S.C.
BIC: RABONL2U

 

 

Ingeschreven bij

NBSB/KNSB: 170018
Kamer van Koophandel: 71838856