• Zondag 10.:00 - 12:00 (jeugd) Vrijdag 19:00 - 0:00 (senioren)

een zwarte dag bij DSC B

De thuiswedstrijd tegen Caïssa, het clubske uit de Rijen, staat deze vrijdag op het programma. We mogen tegen de hekkensluiter, zou dat de eerste overwinning van het seizoen op kunnen leveren? Jazeker, dat zou kunnen!

We plannen tegenwoordig maar geen 4-0 overwinningen meer in, er gaat altijd wel iets fout. En als er niet teveel fout gaat, dan moet het toch een keer lukken. Om de teamcaptain te citeren: ‘Gewoon lekker schaken en dan zien we wel!’

Bord vier is het snelst klaar. In het middenspel schuift Ruben Roessen op slinkse wijze een pionnetje door. En doordat het pionnetje is opgeschoven, valt zijn toren een ongedekt paard aan. Piet Noij ziet alleen het pionnetje blinken, en snaait dat van het bord. Weg paard, en 1-0 achter.

Op bord drie moet dan de gelijkmaker komen. Peter Stokkermans verzaakt echter zowel in de opening, in het middenspel als in het vroege eindspel de kansen op een +3 score te verzlveren, en dat betekent dat het eindspel heel spannend wordt. Marco van den Hout heeft een prima plan, en komt zelfs op voordeel te staan. Maar na een slordigheidje moet hij zijn toren offeren voor een vrijpion, en Peter wint toch. De stand is weer gelijk.

Ruud Goverde op bord één zit dan in de overgang van middenspel naar eindspel. En snoept een aantal pionnetjes van Harm Ophorst weg. Daar kan niet veel meer mis gaan denk je dan. De teamleider gaat tevreden een kopje thee halen, en als hij dan terug komt is ook dat bord klaar, en de tafel leeg. Hij kijkt op het scoreformulier, en ziet dat Ruud verloren heeft!? Gelukkig zijn beide partijen het erover eens dat Ruud de winnaar is, en wordt de ingevulde uitslag aangepast.

Dan is alleen Jan Haast nog bezig. En zijn tegenstander natuurlijk, David Kiszkiel, eentje die de gemiddelde leeftijd van het team van Caïssa behoorlijk naar beneden haalt. Jan staat een stuk tegen twee pionnen voor, en schaakt met vertrouwen door. Ook als David remise voorstelt. Maar dan gaan de kansen keren! David speelt het slim, en manoeuvreert in het toreneindspel een van zijn pionnen naar de overkant. Niet te stoppen zonder torenverlies. Uit dus. En een 2-2 gelijkspel.

Geen ramp toch, kan gebeuren. Hoezo dan een zwarte dag? Altijd gekke dingen bij DSC B. Vier partijen, en alle vier de zwartspelers winnen…

Voor DSC B alweer het derde gelijkspel (naast twee kleine nederlagen), voor Rijen is het het eerste wedstrijdpunt in deze competitie. Gefeliciteerd!

De uitslagen:

  DSC B 1601 - Caïssa 1051     2 - 2
1. Ruud Goverde 1758 - Harm Ophorst   ---     1 - 0
2. Jan Haast 1585 - David Kiszkiel   ---     0 - 1
3. Peter Stokkermans 1635   Marco van den Hout 1051     1 - 0
4. Piet Noij 1427 - Ruben Roessen   ---     0 - 1
   

Gerelateerde berichten

4-0 en DSC wint!

De wedstrijd van “effe wennen” en “net niet”

DSC B en RDS op herhaling

DSC C - KiNG D

Locatie jeugd

Jongerencentrum De Poort
Gasthuisstraat  3
5104 HP  Dongen
Zondag 10:00 - 12:00

Locatie senioren

Parochiecentrum Dongen
Hoge Ham 84
5104 JK Dongen
Vrijdag vrije training: 19:00 - 20:00
Vrijdag competitie: 20:15 - 0:00

Bankgegevens

Rekeningnummer: NL60RABO0312395914
Tenaamstelling: Schaakvereniging D.S.C.
BIC: RABONL2U

 

 

Ingeschreven bij

NBSB/KNSB: 170018
Kamer van Koophandel: 71838856