• Zondag 10.:00 - 12:00 (jeugd) Vrijdag 19:00 - 0:00 (senioren)

B-team Beats Baronie Breda!

Het is maandagavond, 4 december. De eerste wedstrijd van de vierde ronde in de avondcompetitie van de NBSB, klasse 2D, staat op het programma. Ongeslagen, met zes matchpunten uit drie wedstrijden, staan we op de tweede plaats in onze klasse. Het Oosterhoutse “Rode Lopers” heeft ook drie gewonnen wedstrijden achter haar naam staan, en heeft iets meer bordpunten verzameld. Aan ons om de druk op dat team weer op te voeren. We mogen naar Breda, Baronie E is onze tegenstander.

DSC interne competitie ronde 9

ronde 9

Binnen onze schaakvereniging hebben we leden van alle leeftijden. De meeste leden zijn op jeugdige leeftijd, hoewel gezegd mag worden dat sommigen al aan hun tweede of zelfs derde jeugd bezig zijn. Dit totdat we door de Hoge Ham een oude man zien lopen die vriendelijk aanbiedt het verslag voor deze avond interne competitie te schrijven. Niet te beroerd om werk af te staan, is dit verslag dus geschreven door een bekende vrind. Voor wie liever direct naar de uitslagen gaat, gezien de spannende top drie heel begrijpelijk, wordt uitgenodigd ze hier te lezen.

KNSB Ronde 4 BSV 1 - DSC 1

BSV 1 - DSC 1 een spannende wedstrijd

DSC kan zich klaar maken voor een lange rit naar Bergen op Zoom voor ronde 4 in de KNSB competitie. Gelukkig zit het weer en verkeer mee. Na een kleine omleiding arriveren we toch nog op tijd bij BSV. Na het gebruikelijke welkomst woordje kunnen we plaatsnemen in het klaslokaal.

KNSB competitie 6J DSC 2

HMC 5 - DSC 2

Zaterdag 25 november speelt DSC 2 in ronde 3 van de KNSB competitie tegen HMC Den Bosch 5. De opstelling rond krijgen is nog een hele uitdaging. Gebrek aan creativiteit om dat op te lossen is er zeker niet.

Rapid avond 4

Rapid avond 4

Morgen treden DSC 1 en DSC 2 weer aan in de KNSB competitie, dus spelen we vanavond voor de vierde keer dit seizoen rapid. De externe teams spelen respectievelijk tegen Bergen op Zoom 1 en HMC Den Bosch 5. Maar we zijn niet compleet. Niet alleen de externe teams missen 1 speler, ook het rik clubje mist één speler. 

NBSB - Avondteam DSC B

DSC B - Staunton A

Vrijdag 17 november was het tijd voor ronde 3 in de avondcompetitie van de NBSB competitie. We mochten thuis spelen en mochten de lieden van Staunton uit Etten-leur verwelkomen. Peter voelde zich niet helemaal super, maar Pim kon gelukkig invallen als teamleider. Na wat kletsen en rikken werden om kwart over 8 de klokken gestart en kon het schaken beginnen!
DSC interne competitie ronde 8

ronde 8

Onze vereniging is, zoals iedereen onderhand wel weet, gevestigd in het Parochiecentrum welke verbonden is aan de Sint-Laurentiuskerk. Het thema hier is natuurlijk samen, en dat is ook het thema van deze schaakavond. Niet alleen bij de interne competitie werken de schakers samen, maar ook de avondteams krijgen bezoek van respectievelijk WLC A en Staunton A.

DSC intern ronde 7

ronde 7

De zevende ronde van de interne competitie is aan de beurt vandaag. Er zijn 25 spelers aanwezig, en dat is een oneven aantal. Dan moet er eentje onverrichterzake huiswaarts keren, en dat is Vitalii deze keer. Toch zijn er vanavond wel meer spelers die hun zaak geen goed doen.

KNSB Ronde 3 DSC 1 - De Drie Torens 1

DSC 1 - Drie Torens 2

Op zaterdag 4 november speelden we in ronde 3 van de KNSB competitie, tegen de Drie Torens uit Tilburg. Altijd gezellig, want de tegenstanders zijn aardige mensen én van ons niveau, dus iedereen zou een mooie partij moeten hebben. Dat is ook wel aan de uitslagen te zien.

KNSB competitie 6J DSC 2

DSC 2 - Dubbelschaak '97 2

Terwijl gisteren iedereen zich met het rapid schaken bezig hield, zat Jan zich voor de KNSB competitie, te focussen op zijn partij tegen Diederik Claassen. Diederik had gevraagd of hij vooruit mocht spelen. Ook Mark mocht zijn partij voor DSC 1 vooruit spelen en was aan de tafel naast Jan te vinden. Na lang zwoegen, de rapidschakers waren al klaar, komen Jan en Diederik naar buiten. Jan kijkt een beetje beduusd, het is hem niet gelukt. Het zal toch geen voorbode voor morgen zijn? De 0-1 achterstand is in ieder geval een feit.

Rapid avond 2

Rapid avond 3

Het is wederom Wim die binnengelopen komt met de woorden "oh, is het rapid?" En het is wederom Wim die onverrichter zake weer naar huis gaat. Hopelijk blijven de anderen wel om te schaken. Jan en Mark in ieder geval wel, echter niet in de rapid competitie. Jan mag zijn wedstrijd tegen Dubbelschaak '97 spelen en Mark speelt zijn partij vooruit tegen De Drie Torens.

Uitslagen jeugd ronde 8

De volgende ronde van het jeugdseizoen:

ronde 6

Het is weer vrijdag, we mogen weer schaken! Iedereen heeft er weer zin in. Het A-vondteam speelt een uitwedstrijd, dus enkele spelers uit de bovenste regionen van de ranglijst ontbreken.

Uitslagen jeugd ronde 7

De volgende ronde van het jeugdseizoen:

Interne competitie 2023 ronde 5

ronde 5

Eigenlijk had het DSC A team uit moeten spelen, maar de wedstrijd is, op verzoek van de tegenstander, een weekje uitgesteld. Dat betekent wel dat ze vanavond gewoon meespelen in de interne competitie en volgende week naar Checkmate gaan. In totaal 24 spelers, dus niemand hoeft onverrichter zaken naar huis. Roelant appt rond 19.00 uur dat hij waarschijnlijk later zal zijn, maar dat de klok alvast gestart mag worden. Bedoelt hij per direct of zullen we wachten tot de wedstrijden beginnen? Zo sportief als we zijn, kiezen we voor het laatste, maar dat heeft geen zin, hij is er gewoon op tijd.

NBSB - Avondteam DSC B

RSG A - DSC B

Na een mooie overwinning in ronde 1 van de NBSB competitie, mocht DSC B op pad naar Roosendaal, om het daar op te nemen tegen RSG A. Peter Stokkermans geniet een paar weken van de warme Griekse zon, dus was het aan Pim Kersbergen om de taak als teamleider te vervullen. Toen ook Ruud Goverde afmeldde, was er nog een 4e man nodig om niet meteen met een 1-0 achterstand te starten. Gelukkig konden we die vinden in Frans van der Burght! 

Interne competitie 2023 ronde 4

ronde 4

Peter is kort aanwezig om de rikclub moreel te ondersteunen en het B-team moed in te spreken. De wedstrijd van DSC A die uit speelt tegen Checkmate A is met 1 week uitgesteld naar 27 oktober. DSC B mag maandag uit tegen RSG A. Peter neemt al snel afscheid met de woorden αντίο. Tot ziens, want Peter gaat twee weken de Griekse zon opzoeken. Dat betekent dat we tijdelijk een andere wedstrijdleider hebben in de vorm van Eddy. Dat gaat natuurlijk direct mis wanneer hij P. Smulders met P. Mulders omwisselt in de afwezigheidslijst van de interne competitie. Een fout zit in een klein hoekje, een stelling waar Pythagoras meer over kan vertellen (ware het niet dat hij lang geleden op zijn sterfbed ook αντίο zei).

Uitslagen jeugd ronde 6

De volgende ronde van het jeugdseizoen:

Rapid avond 2

Rapid avond 2

Termen als 'weg met dat hout', 'komt u maar' en 'aah zonde' hebben we al vaker gehoord.  Vanavond horen we ze weer iets vaker, het is avond twee in de rapid competitie. Dat betekent dat we ronde 4, 5 en 6 spelen met ieder 20 minuten op de klok. Er komt niets bij per zet, afgezien van het compliment of de sneer van de tegenstander.

Uitslagen jeugd ronde 5

De volgende ronde van het jeugdseizoen:

NBSB Avond DSC A

Waar is toch dat wedstrijdformulier?

Zonder onze teamcaptain Xander liep het allemaal wat in de soep in deze ronde van de NBSB avondcompetitie. Philippe schoof wat later aan (Xander studeert iets waardoor hij kan zeggen of correlatie in dit geval ook causatie is, maar zonder hem doe ik maar even of het hetzelfde is), de blanco wedstrijdformulieren waren op en tot overmaat van ramp was op het einde het formulier ook nog ergens, toch? Middels een zelfgemaakt NBSB uitslagenformulier kunnen we beginnen. Gelukkig hadden we een foto en waren we helder genoeg die te gebruiken. 

Locatie jeugd

Jongerencentrum De Poort
Gasthuisstraat  3
5104 HP  Dongen
Zondag 10:00 - 12:00

Locatie senioren

Parochiecentrum Dongen
Hoge Ham 84
5104 JK Dongen
Vrijdag vrije training: 19:00 - 20:00
Vrijdag competitie: 20:15 - 0:00

Bankgegevens

Rekeningnummer: NL60RABO0312395914
Tenaamstelling: Schaakvereniging D.S.C.
BIC: RABONL2U

 

 

Ingeschreven bij

NBSB/KNSB: 170018
Kamer van Koophandel: 71838856