Jeroen gaat internationaal spelen (3)

37) wit: Jürgen Fritz, Teisendorf, Duitsland (2208), zwart: Jeroen vG (1800)

34 jaar, getrouwd, gitarist en leraar aan de muziekschool in Bad Reichenhall. Speelt sinds ongeveer 3 jaar correspondentieschaak.
Jürgen Fritz opent Spaans en Jeroen speelt in de Gesloten Verdediging een Breyer-variant.

De partij blijft tot ongeveer de 19e zet in de theorie en Jeroen verzuimt het planmatige 19.....La6 te spelen, daarom neemt wit al snel het initiatief en dat wordt alsmaar groter, Jeroen komt slecht te staan en geeft na 43 zetten op.

Jürgen Fritz speelde later ook nog in een Master Class mee en werd daarin 2e, maar via de halve finale kwalificeerde hij zich voor de finale van World Cup IX en werd daarin 6e. In 2003 startte hij weer in een semifinal en kwalificeerde zich weer voor de finale, in 2008 startte hij in de finale van World-Cup XI en eindigde daarin op een 5e plaats. Toen hij in 2011 stopte met correspondentieschaak had hij een rating van ongeveer 2450 elo.

38) wit: Wilhelm Piegeler, Düsseldorf, Duitsland (1856), zwart: Jeroen vG (1800)

Was inmiddels 70 jaar oud, speelde al meer als 25 jaar correspondentieschaak, maar heeft daarin nooit grote successen behaald. De partij wordt al vrij snel uit de theorie gespeeld en Jeroen komt daarna ook iets beter te staan, maar kan daarna geen aanknopingspunten vinden om het echt af te maken. Toch geeft Piegeler het na 30 zetten op omdat volgens hem verlies van kwaliteit met meerdere dreigingen niet meer te verhinderen is. Nu acheraf vindt Jeroen dit iets voorbarig.

39) wit: Werner Schloth, Dresden, Duitsland (1800), zwart: Jeroen vG (1800)

34 jaar, van beroep dipl.ing., speelt sedert 10 jaren correspondentieschaak.

De partij wordt geopend in Engels en wordt ook vrij snel uit de theorie gespeeld. Jeroen komt goed uit de opening en komt ook beter te staan. Na ongeveer 25 zetten staat Jeroen zelfs straal gewonnen en op de 31e zet geeft wit op.

 

 

 

 

 

 

 


Afdrukken   E-mail