Jeroen van Gool zet Nederland op voorsprong!

In de vriendschappelijke interland correspondentieschaak tegen Engeland heeft Jeroen van Gool Nederland vanuit achterstand op voorsprong gezet!

In de Nieuwsbrief van de N.B.C. stond vermeld dat Nederland achter stond met 30,5 tegen 28,5 met nog 5 open staande partijen en wedstrijdsecretaris Joop Jansen vroeg zich af of Nederland die 2 punten achterstand nog wel kon inlopen! Teamgenoot Rick Weggen won allereerst het aansluitingspunt!

Daarop zag Jeroen van Gool de kans waar om de stand gelijk te maken! In zijn partij met wit tegen Cornelius Cornes kreeg Jeroen een dubieuze variant in het Siciliaans tegen! Jeroen kwam al snel beter te staan en zo ongeveer tussen de 15e en 20e zet proefde hij de winstkansen! Na de 30e zet speelde Jeroen een combinatie wat hem al een pion opleverde en enkele zetten later offerde hij ook nog een loper, zwart kon niet terug nemen want dan ging ook nog zijn toren verloren! Zowaar twee leuke combinaties in één partij wat Jeroen normaal maar zelden meemaakt in corr.schaak!

De stand was dus gelijk!

Enkele dagen later gaf dezelfde Cornes ook nog zijn partij met wit op, wat Jeroen nog lang niet verwacht had! Na een interessante opening in het Engels kwam Jeroen weer beter uit de opening, maar nog lang niet gewonnen! Maar toch door het slechte positiespel van Cornes kwam zijn Dame in het gedrang! Na enkele afruil manoeuvres kon Jeroen een pion winnen en pardoes gaf Cornes op! Nederland dus meteen op voorsprong!

Nu was het aan Jan-Bart van Daatselaar en aan weer Rick Weggen om de overwinning binnen te slepen! Van Daatselaar verloor zijn tweede partij, maar Rick Weggen won zijn tweede partij ook en zo werden Rick Weggen en Jeroen van Gool de matchwinnaars!


Afdrukken   E-mail