Serieus aanbod om gratis buiten te schaken: bij tennisvereniging OTC de Warande - op terras, met tafels, lichten, stoelen, bar etc.

(Philippe 17 aug 2020)

Geachte DSC leden,

Dit is vind ik een serieuze optie om met DSC op vrijdagavonden buiten te schaken. Deze post is bij uitzondering geen boulevard grapje, ik heb het hier geplaatst omdat het in andere rubrieken (column, partijen) onder partijen of correspondentiestukjes bedolven zou raken. 

Vanavond bij de borrel van mijn tennisvereniging OTC De Warande, Oosterhout, Wilhelminakanaal 82, gooide ik een balletje op bij de voorzitster die ik goed ken. Tot mijn aangename verrassing vond ze het idee, dat ik pas gisteren kreeg, GOED: als DSC Dongen op vrijdagavonden gebruik maakt van het buitenterras van OTC de Warande. Er staan 14 tafels, met stoelen, er kunnen nog makkelijk meer tafels bij met respectering van de 1,5 meter, het is verlicht en via de glazen deuren kom je bij de bar. DSC Dongen mag van dit alles GRATIS gebruikmaken. DSC Dongen mag zelfs eigen bar draaien.

Wat willen we meer?
- dat het een adres in Dongen zou zijn in plaats van Oosterhout
- dat het verwarmd zou zijn.

Er staan ook genoeg parasols die zelfs bij regen beschutting bieden.

Ik denk: tijd dat een paar bestuursleden gaan kijken (ik heb het bestuur zojuist op de hoogte gebracht, alles is nieuw, maar eigenlijk zo kort voor de ALV dat ik 'kamerbrede deling' van het idee juist vind). Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Marie-Louise Spangenberg, de lachende blonde vrouw met ronde bril op de foto's.

'Gekke oplossing', maar dit zijn ook gekke tijden.....de keus ZOU kunnen zijn: 'Geen schaken of schaken bij OTC de Warande'. Wat mij betreft te bespreken als optie op de ALV van zaterdag 29 augustus 2020 14-17 uur in de Cammeleur. Ik heb het DSC bestuur verzocht te gaan kijken en contact op te nemen met Marie-Louise Spangenberg, omdat ik dit een zeer serieuze schaakoptie vind in Coronatijden.

Met vriendelijke groet,

Philippe Blankert 17 augustus 2020 (dit is een serieus bericht, ik koos rubriek 'Boulevard' zodat het stuk niet door correspondentieschaakartikelen of partijen zou worden ondergesneeuwd).

 

 

 

 

Related Articles