Spannende avond

De eerste ronde van de externe competitie is altijd spannend. Ben je er klaar voor? Zijn de voorbereidingen voldoende geweest. Heb je het ritme al te pakken. De vooruitzichten waren slecht, Oisterwijk brengt het A team en van Oisterwijk weten we dat ze met sterke spelers komen. Dan komt het team van Oisterwijk binnen met de belangrijkste vraag van de avond: "Waar staat de koffie? ". Dat is een team naar ons hart. 

De eerste die het bord verlaat is Xander. Hij speelt tegen Rick van Loy, die net een (of wellicht twee of drie) tandje te zwaar voor hem is. Xander heeft goed gespeeld maar legt het af en de 0-1 is een feit.

Dan ben ik op bord 4 ook al snel klaar. Hoe gingen die gouden regels ook al weer? Pionnen naar het centrum, stukken ontwikkelen en koning veiligstellen? Geen probleem, dit is zo geregeld. Maar een paard weggeven op zet 13 (waarom ook niet op het ongeluksgetal) is een niet al te beste strategie. Ik vecht nog alsof mijn leven ervan afhangt, maar de achterstand is en blijft een feit. Thom Grijsbach speelt het keurig uit en weet alle dreiging af te wenden. 0-2

Pierre kijkt mij aan met een blik van "Ik weet het ook niet meer". Zijn stelling ziet er prima en solide uit. Hier is niet veel aan de hand. Dat blijkt later ook uit de uitslag. Gelukkig, het eerste punt is binnen. 1-2

Herman heeft het op bord 3 niet gemakkelijk tegen Peter Hess. Er worden aan beide zijden weinig fouten gemaakt. Herman lijkt iets voor te staan, maar onvoldoende om al van winst uit te kunnen gaan. Dan maakt Peter een fout. Opeens krijgt hij een dubbele aanval op dame en matveld. Dit wordt ook Peter te veel en de winst voor Herman is binnen.

We sluiten de avond af zoals we hem begonnen zijn, vreedzaam en gezellig.

Eddy

DSC C

Oisterwijk A

   
Mulders, P. (Pierre) 1616 Zijlmans, C. (Cor) 1358 z-w 1 - 0
Mahieu, X. (Xander) 1530 Loy van, H.G.M. (Rick) 1932 w-z 0 - 1
Huijbregts, H. (Herman) 0 Hess, P. (Peter) 1409 z-w 1 - 0
Jongenelen, E. (Eddy) 1043 Grijsbach, T. (Thom) 1312 w-z 0 - 1
Gemiddelde Rating: 1396 Gemiddelde Rating: 1503   2-2