Eerste ronde 4e klasse KNSB

Dit jaar spelen we samen met onze nieuwe schaakgenoten D4 in de externe competitie. Omdat D4 in de 4e klasse speelt mogen zij het seizoen aftrappen tegen de Arnhemse Schaakacademie 2. Het is een thuiswedstrijd, nou ja thuis. De schaaklocatie van D4 is niet meer beschikbaar, vandaar dat ze ook met ons meeschaken. Gekozen is voor de speellocatie in de Cammeleur, zaal 6 om precies te zijn. Deze zaal bevind zich op de eerste etage en het moet gezegd worden, de Cammeleur is een mooi gebouw. De zaal ademt een huislijke sfeer uit. Via grote ramen kijk je uit op de Hoge Ham en op het park achter Winkk.

Maar we zijn niet van VT Wonen, wij komen het schaaktalent van D4 bewonderen. Op de website van D4 staat te lezen dat ze vorig jaar gedegradeerd zijn. Terwijl ze in ronde 9 een stevige winst nodig hadden, moesten ze met 3-5 verlies afscheid nemen van de 3e klasse. Dit jaar spelen ze in de 4e klasse en zullen hard knokken om weer te kunnen promoveren. 

We gaan bij binnenkomst van de Cammeleur de trap op. We volgen de bordjes zaal 6. Zijn we op de juiste locatie??

We spieken door de deur en ja hoor, hier wordt (in alle stilte) geschaakt. Wanneer ik de zaal betreedt zijn de wedstrijden zo'n 30 minuten bezig. Opvallend hoe op het ene bord bijna de helft van de stukken al van het bord gehaald zijn, terwijl op het andere bord de opening nog in zet 3 zit. Voor het verslag van de partijen verwijzen we u graag naar de website van D4. De uiteindelijke uitslag is 3-5 in het voordeel van de Arnhemmers. Aan de naam van de vereniging te zien hebben ze onze Oosterhoutse collega's een lesje schaken geleerd. Of is het een slechte generale? We hopen op het beste. Op zaterdag 2 november speelt DSC Dongen haar eerste externe competitie.