Jeroen boekt fraaie overwinning tegen Finland

De tegenstander Michael Hoogkamer speelt sinds 2013 correspondentieschaak, hij woont al bijna 25 jaar met vrouw en dochter in Tampere, Finland, hij doet ook aan lange afstand fietsen en in de zomer 2019 fietste hij ter gelegenheid van zijn 50e verjaardag op en neer naar Nederland, zijn vrouw is een Finse, maar hijzelf namelijk is van Nederlandse afkomst.

In de partij komt een Philidor-verdediging op het bord, een opening waar Jeroen in correspondentieschaak nog nooit veel moeite mee heeft gehad. Een aantal keren mist hij de beste voortzetting, toch is de slotvariant waarin Jeroen het afmaakt zeer interessant.

Nadat Hoogkamer had opgegeven stond het 22.5-28.5 voor Nederland. Philippe Blankert speelt ook mee in deze interland tegen Finland aan bord 22, hij heeft met wit een remise gescoord in zijn eigen Catalaans tegen Ylipartanen, ook Jeroen behaalde in 2017 tegen Ylipartanen een moeizame remise. Philippe en Jeroen spelen beiden nog een partij met zwart tegen Finland, beide partijen en de hele match zijn live te volgen op
https://www.iccf.com/event?id=81355

 

 

 


Afdrukken   E-mail

Related Articles