Vertrouwenscontactpersoon

Heb je een vraag over grensoverschrijdend gedrag, of ben je bang het slachtoffer te zijn van grensoverschrijdend gedrag binnen onze schaakvereniging? Neem dan contact op met de vertrouwenscontactpersoon (VCP) van Schaakvereniging D.S.C. Deze is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De VCP heeft een procedureel adviserende rol. Let op: de VCP is geen bestuurslid. De VCP kan samen met jou kijken welke stappen er mogelijk zijn en welke consequenties deze hebben. Opties hierbij zijn bijvoorbeeld:

  1. Direct persoonlijk aanspreken: de 'melder' gaat in gesprek met de 'beschuldigde' om aan te geven wat hij/zij als ongewenst heeft ervaren.
  2. Eventueel vindt dit gesprek plaats in het bijzijn van een onafhankelijk derde (niet de VCP)
  3. Het bestuur gaat in gesprek met de 'dader' om aan te geven wat de 'melder' als ongewenst ervaren heeft.

Wanneer deze opties niet werken, heeft de VCP de mogelijkheid contact op te nemen met de VCP van de schaakbond, of met de vertrouwenspersoon van de schaakbond. Daar waar de VCP slechts een procedureel adviserende rol heeft, kan de vertrouwenspersoon van de bond inhoudelijk helpen met het voorval. 

 

 

 

Related Articles