• Zondag 10.:00 - 12:00 (jeugd) Vrijdag 19:00 - 0:00 (senioren)
Schaakfestijn in volle gang
Featured

Grootse viering van het 100-jarig bestaan

Vieringen zoals het 100 jarig bestaan van een vereniging moeten groots afgesloten worden. En DSC viert de afsluiting van de festiviteiten op vrijdag 31 mei in de Cammeleur. Begeleid door Manuel Bosboom en Merijn van Delft (beiden internationaal meester) wordt het een enerverende en vooral gezellige schaakavond. Zo’n speciale avond moet natuurlijk op een speciale manier gestart worden. Na het openingswoord van onze voorzitter Maarten Damen neemt burgemeester Marnix Bakermans het openingswoord over. In gevleugelde woorden vertelt hij over zijn jeugdige, niet altijd succesvolle, aanvaringen met de schaaksport. Ook wordt een woord van dank uitgevaardigd naar de aanwezigen, want het zijn immers zij die DSC een warm hart toedragen en ervoor zorgen dat we over 100 jaar weer een jubileum kunnen vieren. Als dank voor zijn aanwezigheid overhandigt onze voorzitter symbolisch het eerste exemplaar van het 100-jarig jubileumboek aan de burgemeester.

Het DSC jubileumboek wordt overhandigt aan burgemeester Marnix Bakermans

Dan is het tijd voor de schaakshow. Op vier borden wordt snel simultaan gespeeld en op een tiental borden kunnen schakers aanschuiven voor klassiek simultaan. De simultaanspeler (Manuel Bosboom en Merijn van Delft) krijgt op alle borden de witte stukken. Bij het snel simultaan krijgen beide spelers 10 minuten op de klok, met als verschil dat de simultaanspeler alle vier de borden af moet in die 10 minuten. Bij het klassiek simultaan speel je jouw zet zodra de simultaanspeler aan jouw bord verschijnt. De simultaanspeler loopt stuk voor stuk alle borden af. En dan zien we op bord 1 een zeer bijzondere speler aanschuiven. Niemand minder dan onze burgemeester waagt zijn geluk tegen Merijn van Delft. Vanuit de schaakbond is Ton van Roon aanwezig en ook hij speelt met liefde een potje mee. Namens de NBSB overhandigt hij aan DSC een nieuwe schaakklok, waarvoor dank.

Wij willen graag iedereen bedanken die de viering van het 100-jarig bestaan mogelijk hebben gemaakt. Als eerste de DSC feestcommissie bestaande uit Ad Swinkels, Jan Haast, Roelant Schoots en Philippe Blankert. De feestcommissie wordt ondersteund door een aantal bestuursleden, bestaande uit Maarten Damen, Eddy Jongenelen, Paul Smulders en Maarten de Kloe.

Ook willen wij natuurlijk alle DSC leden, oud-leden en overige aanwezigen bedanken. Zonder jullie was deze viering niet mogelijk geweest. Wij hopen dat jullie genoten hebben en we hopen eenieder nog een keer te mogen treffen.

DSC 100 - JP krijgt les  DSC snelschaaksimultaan   Burgemeester Marnix Bakermans probeert zijn geluk  oude vrienden

tijd voor een puzzel  rustig aan Maas

DSC 100 - Snel simultaan  

 

Gerelateerde berichten

D.S.C. Online (26)

D.S.C. Online (25)

D.S.C. Online (24)

Locatie jeugd

Jongerencentrum De Poort
Gasthuisstraat  3
5104 HP  Dongen
Zondag 10:00 - 12:00

Locatie senioren

Parochiecentrum Dongen
Hoge Ham 84
5104 JK Dongen
Vrijdag vrije training: 19:00 - 20:00
Vrijdag competitie: 20:15 - 0:00

Bankgegevens

Rekeningnummer: NL60RABO0312395914
Tenaamstelling: Schaakvereniging D.S.C.
BIC: RABONL2U

 

 

Ingeschreven bij

NBSB/KNSB: 170018
Kamer van Koophandel: 71838856