DSC C - RSG C

Op vrijdag 23 maart is het gezellig druk in het Schouw. De drie avondteams krijgen ieder een club op bezoek. DSC C krijgt RSG uit Roosendaal op bezoek. Opgesteld zijn, op volgorde van bord, Xander Mahieu, Maarten de Kloe, Arnold van den Hout en Thijs Kimenai. Deze wedstrijd is de afsluiter van het seizoen en we kunnen vrijuit spelen aangezien promotie en degradatie niet (meer) mogelijk zijn. RSG komt met een pittig team waarbij het qua rating niet veel uit lijkt te maken op welk bord gespeeld gaat worden. Dat er flink gestreden moest worden was te merken aan de temperatuur in de speelzaal. Hoewel dat laatste meer te maken had met een defecte verwarming. Althans, de uitknop was defect.

Arnold is de eerste die de arena verlaat. Hij heeft gestreden voor wat hij waard was, maar moest toch toegeven dat zijn tegenstander te sterk voor hem was. Zoals hij het zelf uitlegde: "Ik heb mogen verliezen. Weet je wat het is, dat krijg je ervan als de ander wint!"

Maarten kwam iets positiever uit de ruimte om af te koelen. Hij had een stevige aanval waarmee wat verbonden vrijpionnen gemoeid waren. Zijn tegenstander had voornamelijk een gebrek aan tijd wat in zijn nadeel speelde. Met een overweldigend eindspel wist Maarten de partij naar zich toe te trekken.

Xander en Thijs zijn fans van Ravensburger. Altans, wanneer je de puzzelstellingen die op het bord stonden moest geloven. Voor beide spelers zag het er naar uit dat het gelijk op ging. Xander kiest ergens een verkeerde voortzetten en zijn tegenstander neemt over. 

Thijs kijkt ernstig naar zijn bord, denkt lang na en doet een zet. Dan slaat hij zichzelf voor het hoofd. Wellicht hierdoor gealarmeerd gaat de tegenstander op zoek naar de winst. Hij lijkt deze ook te vinden en een 1-3 verlies is dan ook het gevolg.

 

DSC C

RSG C

 
Mahieu , X. (Xander) 1496 Laar van de, A.J.M. (André) 1591 0 - 1
Kloe de, M. (Maarten) 1480 Kloosterboer , N.C.W. (Nico) 1555 1 - 0
Hout van den, A. (Arnold) 1166 Smits , C.I. (Jacques) 1551 0 - 1
Kimenai , T. (Thijs) 1156 Cartens , U.L.M. (Ben) 1414 0 - 1
Gemiddelde Rating: 1325 Gemiddelde Rating: 1528 1-3