DSC B – De Drie Torens

Hé Hé het is weer vrijdag en we spelen weer eens een lekkere pot schaak. Dat was mijn gedachte toen ik naar het Schouw vertrok. Natuurlijk was ik helemaal vergeten dat er avondcompetitie was en dat was maar goed ook. Trouwens ik was niet de enige die er niets van wist Peter van Ruth confronteerde ik met het deelnemen aan deze wedstrijd. Hij had wel het voordeel dat hij op slachtbankbord nummer 1 zou moeten plaats nemen want onze wedstrijdleider had verplichtingen thuis. We moesten tegen De Drie Torens B die gemiddeld 300 punten meer aan rating hadden dus het zou moeilijk worden.

Peter op bord 1 speelde tegen Berry die bijna 400 punten meer had en dat was op een bepaald moment in de partij wel te zien. Peter zei na afloop van de wedstrijd dat zijn stukken wel op het bord stonden en dat het materieel wel gelijk was, maar dat zijn stukken geen enkel grip op de partij hadden. Het leek gelijk maar in werkelijkheid stond het voor Peter dik verloren. Dat was dan ook onvermijdelijk dat dit de eerste 0 zou worden. Maar gelukkig was het geen afschuif partij. ( 0 – 1 )

Bij Johan op bord 2 die tegen Ernest speelde was het ook een wring partij. Het leek allemaal gelijk op te gaan maar dat was evenals bij Peter schone schijn. Geleidelijk aan kreeg Johan steeds minder ruimte en ook steeds minder grip op het spel van de tegenstander. Het zag er na zo’n uur spelen echt niet al te lekker uit en ook deze partij kon DSC 2 wel op zijn buik schrijven. Johan deed zijn uiterste best maar deze tegenstander was toch wel een maatje te groot. ( 0 – 2 )

Frans speelde op bord 4 tegen Tommie die weer een heel ander variant op de Sokolsky opening had. Daar Frans nog kwaad was dat hij in de vorige externe partij, maar dan op zaterdag, niet zijn eigen spel had gespeeld, dus voorzichtig had gespeeld en verloor, had nu een andere opvatting. Toen hij zag dat het leek mis te gaan gaf hij een pion. Dit had echter niet het verwachte resultaat en hij moest daarna nog een pion geven. Toen kwam er van hem een onverwachte aanval waardoor Tommie een pion op de 7e rij kreeg en Frans een stuk extra. Toen kon Frans zijn tegenstander dwingen tot eeuwig schaak of verlies. ( 2 ½ - ½ ).

Jan op bord 3 kwam tegen Marsel een pion voor te staan maar dat ging niet zonder slag of stoot. Het was een heel strategisch duel en bleef heel lang in evenwicht. Uiteraard was het de langst durende partij want daar kennen we Jan van en leek wat vruchten af te werpen. Toen er plotseling een remisevoorstel kwam van zijn tegenstander. Jan dacht nog wel ik sta een pion voor maar met nog een bord vol stukken kon het natuurlijk alle kanten opgaan. Als team stonden we toch al verloren dus daarom nam Jan het voorstel aan.

De eindstand is dus DSC B tegen De Drie Torens B  3 - 1

DSC B

De Drie Torens B

 
Ruth van, P. (Peter) 1445 Brand , B.J.L.M. (Berry) 1828 0 - 1
Ramstijn , J. (Johan) 1451 Moorsel van, E.G.A.M. (Ernest) 1666 0 - 1
Haast , J.A.H. (Jan) 1616 Hoorn van, M.D. (Marsel) 1657 ½ - ½
Burght van der, F. (Frans) 1478 Moorsel van, T. (Tommie) 1705 ½ - ½
Gemiddelde Rating: 1498 Gemiddelde Rating: 1714 1-3

Afdrukken   E-mail