Uitje naar Etten-Leur

Normaal gesproken is het op vrijdagavond niet zo lastig het team compleet te krijgen. Het is immers de clubavond. In dit geval hadden we toch een behoorlijk aantal afmeldingen, maar gelukkig was Ivo de Ligt bereid om mee te spelen. Ja, hij zit normaal gesproken in het A-team, maar hij valt binnen de NBSB regels voor deelname in de tweede klasse. Na eerst nog een korte training op de club gevolgd te hebben vertrokken we, met Arnold als chauffeur, op weg naar Etten-Leur.

De gemeente Etten-Leur heeft het ludieke plan opgevat alle parkeerplaatsen te reserveren voor de inwoners. Parkeren in de wijken is strikt voorbehouden aan vergunninghouders. Aangezien wij niet in het bezit zijn van zo'n ding betekent dat parkeren bij de brandweer en zo'n 10 minuten wandelen. Het gebouw Den Drempel (opgericht als vereningingsgebouw voor mensen die bij de toenmalige Tomado ontslagen waren) was snel gevonden.

De bordvolgorde was snel besloten Ivo op bord 1, Arnold op 2, Jeroen op 3 en Eddy op bord 4. Het team van Staunton speelde vorig jaar in de eerste klasse en na een degradatie mogen ze het nu tegen ons opnemen. Het belooft een interessante avond te worden.

De eerste die het opgeeft is Arnold. Arnold voelde zich niet zo lekker en twijfelde of hij boven het bord moest hangen of boven de wc pot. Ook de stelling zag er niet zo lekker uit en na wat ploeteren en een achterstand van 2 stukken ging de handdoek in de ring.

Eddy volgde enige tijd later. Hij speelde tegen Martijn een Caro-Kann. Al snel week Martijn af van de theorie wat in het voordeel van Eddy kwam. Helaas moet je dan wel tot het eind de juiste keuzes blijven maken. Toen Eddy daar niet in slaagde kon Martijn de aanval en het spel overnemen. Met een prachtig matpatroon sloot hij de partij winnend af.

Jeroen leek goed uit de opening te komen, echter ziet hij iets over het hoofd. Daniel neemt de overhand en wint de partij. Onze correspondentieschaker belooft plechtig de boeken in te duiken om te zien waar het mis gaat.

Omdat we niet met 4-0 naar huis willen heeft Ivo de opdracht "Doe er wat aan". Hoewel Ivo zeker had kunnen winnen, ging het ergens mis en is het op remise blijven steken. 

Verloren met 4-0, de rillingen lopen over onze rug. Niet vanwege de uitslag hoor, Staunton is een uiterst gezellige club waar het goed vertoeven was. Nee, inmiddels is een dik pak sneeuw over Etten-Leur neergedaald. De terugweg duurde wat langer dan gepland zodat we om 01.00 uur terug in Dongen waren, klaar voor een laatste afzakkertje. Maar tot onze grote verbazing hadden de overige DSC'ers al de aftocht geblazen. Volgende week beter zullen we maar zeggen.

 

Staunton A

DSC C

 
Speekenbrink , A.P.J.M. (Ad) 1611 Ligt de, I. (Ivo) 1689 ½ - ½
Quak , A.A. (Aad) 1585 Hout van de, A. (Arnold) 1166 1 - 0
Koopman , D. (Daniel) 1498 Gool van, J.J.W. (Jeroen) 992 1 - 0
Struijs , M. (Martijn) 1421 Jongenelen , E. (Eddy) 988 1 - 0
Gemiddelde Rating: 1529 Gemiddelde Rating: 1209 3½-½