De uitslagen en ranglijst van de jeugd na Ronde 24 is bekend. Voor alle standen en uitslagen kijk bij Lees meer:...

Op 6 april was het weer zo ver, er mocht weer rapid gespeeld worden. Drie ronden van 20 p.p.p.p.. Het lijkt wel of iedereen dan meer haast heeft dan anders, en de wedstrijdleider speelde daar ook prima op in: Twee minuten voor 20.15 uur, de eigenlijke starttijd, had hij, met de nodige stress, de indeling voor het eerste rondje deze avond af, en startte trots met de bekendmaking er van. En toen kwam Dick Carol lachend binnen, nog mooi op tijd, en kon de indeling de prullenbak in. De toon was gezet. Het werd een gezellige avond.

Op vrijdag 30 maart werd de bekerfinale in de beker gespeeld. We mochten gastheer zijn dit jaar: voor mij het hoogtepunt van dit jaar. Er waren vele toeschouwers gekomen: natuurlijk velen van de tegenstander Waalwijk, Koen en Anne Haast  en zelfs de bondsvoorzitter Leon van Gelder was van de partij.

De wedstrijden in de beker zijn altijd volop spanning en sensatie: op de 4 borden kan het kleinste foutje het team de das omdoen! Dit wilden wij in deze wedstrijd ook, maar de tegenstander Waalwijk probeerde daar een stokje voor te steken door met een zeer sterke opstelling te komen? Zou het ons toch lukken om een finalekraker ervan te maken?

Hèt verhaal van deze avond is natuurlijk de bekerfinale. Maar daar wordt elders verslag over gedaan. Hier gaat het om de bijzaken. Vanaf volgende week weer gewoon het belangrijkste natuurlijk... 

In de interne competitie zijn op 30 maart toch nog zeven partijen gespeeld. Slechts één remise, op de andere borden werd wel echt geschaakt. Ad Swinkels hoefde niet veel te doen om het punt binnen te halen: Zijn tegenstander voerde een kamikaze-actie uit. Toen de rook was opgetrokken waren de vliegtuigjes op maar bleek het schip nog volkomen intact rond te dobberen. De andere winnaars van de week zijn Jan Haast, Jeroen van Gool, Christophe Verledens, Thijs Kimenai en Herman Huijbregts.

Met ronde 21 is de derde en laatste cyclus van 10 ronden ingegaan. Er speelden drie avondteams een thuiswedstrijd, derhalve was de speelzaal vol, maar was het aantal partijen voor de interne competitie op één hand te tellen. Zelfs in de houtzagerij.

Gewonnen werd er door Maarten van der Burght en Herman Huijbregts. Ook Jeroen van Gool kreeg een winstpartij achter zijn naam: zijn tegenstander had zich verslapen...

Op vrijdag 23 maart is het gezellig druk in het Schouw. De drie avondteams krijgen ieder een club op bezoek. DSC C krijgt RSG uit Roosendaal op bezoek. Opgesteld zijn, op volgorde van bord, Xander Mahieu, Maarten de Kloe, Arnold van den Hout en Thijs Kimenai. Deze wedstrijd is de afsluiter van het seizoen en we kunnen vrijuit spelen aangezien promotie en degradatie niet (meer) mogelijk zijn. RSG komt met een pittig team waarbij het qua rating niet veel uit lijkt te maken op welk bord gespeeld gaat worden. Dat er flink gestreden moest worden was te merken aan de temperatuur in de speelzaal. Hoewel dat laatste meer te maken had met een defecte verwarming. Althans, de uitknop was defect.

DSC A heeft weer voor de avond competitie gespeeld. Deze keer spelen we thuis tegen de Kentering A. Mark speelde met zwart. Hij mocht zijn bekende opening uitvoeren. Zijn tegenstander kende deze opening niet en ging in de verdediging. Mark kon vrij aanvallen. Mark hield zijn tegenstander in de houdgreep. De tegenstander kon bijna geen goede zet meer doen. Na een aantal combinaties van Mark vlogen de stukken van Marks tegenstander van het bord.  1-0

Hé Hé het is weer vrijdag en we spelen weer eens een lekkere pot schaak. Dat was mijn gedachte toen ik naar het Schouw vertrok. Natuurlijk was ik helemaal vergeten dat er avondcompetitie was en dat was maar goed ook. Trouwens ik was niet de enige die er niets van wist Peter van Ruth confronteerde ik met het deelnemen aan deze wedstrijd. Hij had wel het voordeel dat hij op slachtbankbord nummer 1 zou moeten plaats nemen want onze wedstrijdleider had verplichtingen thuis. We moesten tegen De Drie Torens B die gemiddeld 300 punten meer aan rating hadden dus het zou moeilijk worden.

De uitslagen en ranglijst van de jeugd na Ronde 23 is bekend. Voor alle standen en uitslagen kijk bij Lees meer:...

De uitslagen en ranglijst van de jeugd na Ronde 22 is bekend. Voor alle standen en uitslagen kijk bij Lees meer:...

De tweede cyclus is ten einde. In "De Heeren van Dongen" werd de twintigste ronde van de competitie afgewerkt, zo dat we nu op tweederde van de competitie zijn. De stand is wel duidelijk, de top drie lijkt al vast te staan. Maar ook daaronder wordt voor elk punt nog steeds geknokt. Zo was er een fraai stukoffer te zien bij Herman Huijbregts, maar toen de aanval net niet doorsloeg moest hij berusten in remise. De andere remise viel bij de partij tussen Paul Smulders en Jeroen van Gool. Wel winst was er voor de top drie:Maarten van der Burght, Philippe Blankert en Roelant Schoots. Eveneens werd er gewonnen door Mark Maas, Eddy Jongenelen en Peter Stokkermans.

Vergaderen, vergaderen, en zo blijft er maar tijd over voor één rondje rapid...

De nieuwe stand en de uitslagen van 9 maart vindt u hier:

Op zaterdag 10 maart werd de 7e ronde gespeeld van de NBSB competitie. Voor beide teams staat er niks meer op het spel. Beide kunnen niet promoveren noch degraderen. Dit geeft iedereen de kans vrijuit te spelen. Op verzoek van de tegenstander werd er één partij vooruit gespeeld.

 

De uitslagen en ranglijst van de jeugd na Ronde 21 is bekend. Voor alle standen en uitslagen kijk bij Lees meer:...

Hé Hé dit was weer eens een rondje Noord Brabant. Gelukkig is Eddy’s auto uitgerust met de modernste apparatuur. Aan boord is zelfs een alarm knop dat als we op de wadden vast zouden komen te zitten heeft hij toch nog de mogelijkheid om de Peugeot centrale te bellen. En hij hoeft niet in het Frans alarm te slaan maar in het Nederlands en er komt dan onmiddellijk hulp. Ook het gesloten open dak was wel ideaal en kon je nog van de zon genieten en zelfs als het regent en de zon schijnt natuurlijk.

Normaal gesproken is het op vrijdagavond niet zo lastig het team compleet te krijgen. Het is immers de clubavond. In dit geval hadden we toch een behoorlijk aantal afmeldingen, maar gelukkig was Ivo de Ligt bereid om mee te spelen. Ja, hij zit normaal gesproken in het A-team, maar hij valt binnen de NBSB regels voor deelname in de tweede klasse. Na eerst nog een korte training op de club gevolgd te hebben vertrokken we, met Arnold als chauffeur, op weg naar Etten-Leur.

De uitslagen en ranglijst van de jeugd na Ronde 20 is bekend. Voor alle standen en uitslagen kijk bij Lees meer:...

En weer een primeur. Voor het eerst in de geschiedschrijving heeft Maarten van der Burght een "oneven" achter zijn naam gekregen. Theoretisch is dat elk jaar mogelijk (30 ronden, 24 spelers, als het maar genoeg keer oneven is), maar kansrekentechnisch is die mogelijkheid te verwaarlozen (uitgaande van een willekeurige opkomst zal in ongeveer de helft van de ronden iemand oneven zijn; de benodigde mate van afwijking van die vijftig procent, zó dat de bovenste speler oneven wordt, is zo onwaarschijnlijk, dat die waarschijnlijk nooit optreedt). Daar zat het 'm deze ronde dan ook niet in... Een tegenstander die niet afmeldt en toch niet verschijnt veroorzaakte dit unicum! De wedstrijdleider besliste dat de partij niet in een reglementaire 1-0 eindigde, maar in een evenzeer reglementaire "oneven" voor de wel aanwezige partij en een XL portie smaad voor de niet aanwezige. Dit trouwens Xonder namen te noemen...

De uitslagen en ranglijst van de jeugd na Ronde 19 is bekend. Voor alle standen en uitslagen kijk bij Lees meer:...

De achttiende ronde leverde een primeur op: Maarten van der Burght is zijn 100%-score in de interne competitie van dit seizoen kwijtgeraakt. Hij werd op remise gehouden door Ivo de Ligt. Nog een primeur: Philippe Blankert speelt een volgens Fritz nieuwe zet in het London System, waarna Fritz geen serieuze verbeteringen voor wit kan vinden, die er in het vervolg vlotjes af gaat Er wordt gedroomd van een weerlegging...

Verder valt het hoge gehalte aan remises op. Liefst vijf van de acht partijen eindigen gelijk. Naast Philippe zijn Roelant Schoots en Peter Stokkermans de enige winnaars van de avond.