Toon/Verberg

Welkom bij de Dongense Schaakclub. Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht. Bij ons staat gezelligheid hoog in het vaandel! Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien. Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Ivo de Ligt, voorzitter DSC

Na een lange reis naar het donkere Boxtel zat de moet er goed in bij de gladiatoren van Dsc. Tegen de koploper schreeuwde  de teamleider de volgende kreet  door de auto: 'Stelletje sukkels ('mietjes?' - denk aan Johan Derksen, redactie), jullie moeten nu wel winnen'. De Tom Tom van Mark was direct van slag en na een rondje om de kerk kwamen we aan bij de speellocatie. 


Dubbelschaak speelde niet in hun sterkste opstelling en er waren dus kansen.
Ondanks dat was Roelant (2,z) waarschijnlijk het meeste onder de indruk van de strijdkreet. Hij durfde een dubieus variantje in de caro-cann niet aan (de computer uiteraard wel -1,0 dus helaas niet gespeeld) en kwam gedrukt te staan. Toch kon hij vrij eenvoudig evenwicht bewaren. Net op het moment dat het eigenlijk geen kant meer op kon verzon hij een te aanvallende zet wat een pion kostte. Daar dacht Roelant anders over en verloor daardoor de dame tegen een toren. 1-0
  Ivo (4,z) speelde een slappe variant tegen het Italiaans van wit. Liet d5 toe met een achtergebleven pion op d6. Hij hield het redelijk dicht. Helaas probeerde hij met het zicht op de andere borden de stelling te forceren. Zoals zo vaak krijg je dan het boomerangeffect en verloor hij een kwal en later de partij. 2-0.
 Mark (3,w), net terug van een lange Braziliaanse trip, was het die de Dongense eer redde. Zijn tegenstander offerde een pion in een boedapester om deze gemakkelijk terug te winnen met betere stelling... dacht hij. Mark dekte alles en gaf de pion pas terug toen dat voor hem een voordelige stelling opleverde. Later won hij de Dame tegen een toren (waar heb ik dat eerder gezien deze avond?) En speelde het solide uit. 2-1
  Maarten (1,w) speelde een afruilvariant van de caro cann. Zoals hij alleen kan schroefde hij de tegenstander vast. Deze werd wat brutaal en had aanvallende bedoelingen. Pardoes kwam hij een kwal achter en na goed oppassen kwam de zwarte vijand in een matnet terecht. 

De dappere Dongenaren namen zo een wedstrijdpunt mee uit Boxtel.  (klasse 1B http://www.nbsb.nl/competitie-uitslagen/ )

Toon/Verberg