//here
Toon/Verberg
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

 De Penitentiaire Inrichting in Ter Peel (exclusief voor vrouwen) heeft twee prominente gasten aan de inventaris toe kunnen voegen. Op bord drie en bord vier eindigden de korte strijd met het inrekenen van brutale koninginnen. Beiden bevonden zich midden op het bord, op e4, en behoorden daar duidelijk niet te zijn. De ene werd aangehouden door de bisschop, de ander werd door een boertje gearresteerd. Zij zullen nog terugverlangen naar hun (beperkte) bewegingsruimte op de 64 velden tijdens hun verblijf in de isoleercellen alwaar zij gaan boeten voor hun zelfingenomenheid.

 

Tja, dan zijn we goed en wel begonnen aan de strijd om (het ontlopen van) de laatste plaats in poule C2 van de avondcompetitie. Vooraf: wij staan één punt voor op het Stukkenjagersteam. Bij verlies eindigen we onderaan, met een gelijkspel op één na, maar bij winst zit er nog een stijging van een of twee plaatsen in.

Frans op bord drie zet trekt met wit ten aanval. Het ziet er allemaal niet slecht uit totdat hij pardoes zijn dame in laat sluiten. Bij een 1-0 achterstand is nog niets verloren (behalve dat ene partijtje dan), maar de speelruimte voor de rest van het team wordt er wel kleiner door.

Op bord vier zorgt Peter weer voor het evenwicht. Niet alleen in de stand in de wedstrijd, ook het aantal gevangen dametjes wordt weer gelijkgetrokken. Zijn tegenstander laat zich verleiden tot een matdreiging, maar blokkeert daarmee de terugtocht van Hare Majesteit; 1-1 dus.

Met volle borden op één en twee gaan Frans en Peter naar de gezellige bar om met volle teugen van de consumpties te gaan genieten. Maar halverwege de tweede teug komen Jan en Johan al binnen: Jan verschalkte zijn tegenstander om ons op 2-1 te zetten, waarna Johan een remiseaanbod plaatst om de overwinning veilig te stellen. De tegenstander had duidelijk geen voordeel, en berustte dus in het onvermijdelijke. Winst voor ons!

Na een wisselvallig seizoen wordt de eindstand toch nog draaglijk na twee overwinningen in de laatste twee ronden.

Christophe Verledens vertelt nog een onderhoudend  verhaal met donkergrijze randjes betreffende Belgische rijbewijzen en de geldigheid daarvan in EU-landen, alsmede over de pluspunten van het drankbeleid van DSC, en dan kunnen we rond half elf al weer op huis aan. Volgend seizoen zijn we er weer!

 

Toon/Verberg