//here
Toon/Verberg
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

De partij Philippe-Jeroen heeft er weer een aantal zetten bij, de nieuwste is 22. e4 van wit=Philippe. Beide spelers zijn het erover eens dat zwart compensatie heeft voor de kwal maar waarschijnlijk niet voldoende. Partij: http://www.dscdongen.nl/partijen/141-experiment-correspondentieschaak/1472-philippe-jeroen-vriendschappelijk-correspondentieschaak-partij-2

Overigens heeft Philippe zijn 12e correspondentiepartij 'af', dus de eerste rating is bekend, opgezocht door Jeroen: 2107 elo voor Philippe (cc = correspondence chess elo is een aparte elo poule, met als kenmerk o.a. dat de nummer 1 van de wereld 2680 heeft en nr. 20 2600). Verder voldoet Philippe's rating ook aan de 'statistiek': bij 1900+ spelers is vaak de cc elo 150 hoger dan KNSB rating (al weten sommigen het tot een plus van 400 te schoppen). Bij 1600 en minder elo heeft men vaak een cc elo van 400 punten meer dan KNSB; Jeroen is een echt cc talent, met elo cc ca. 2080 en bordschaak 1000+, Jeroen's 'cc surplus' is het hoogste van Nederland en ruim 1000 op dit moment. We zullen zien wat de toekomst brengt, of ooit 2150 normen (2) haalbaar worden voor de laagste titel: CCE, Correspondence Chess Expert. 28 dec 2018

Toon/Verberg