//here
Toon/Verberg
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Het zou een zware avond kunnen worden want we moesten aantreden tegen de koploper in onze groep dus dat gaf ons in ieder geval de moed om er maar eens flink tegenaan te leunen. Het leek echter voor ons goed uit te pakken want op het moment van aanvang was er maar 1 speler van EGS aanwezig. Het was dus een fantastisch begin. Maar voordat er gestart werd kwam de rest van het Goirlese team ook binnenvallen. Ja het was een andere locatie. Na een gesprekje met mijn tegenstander kwam aan het licht dat ook EGS naar een ander lokaal op zoek moest. De Hof van Holland zou verkocht gaan worden en dit lokaal met haar 94 jarige bedienster en erg gedateerde interieur staat menig schaker helder voor de geest. Maar de slager van ernaast wou uitbreiden en had een bod gedaan dus einde van de beroemde schaak-locatie in Goirle.

 

Maar goed terug naar de partijen waarbij Peter Peter verving op bord 4 en dat was een verstandige keus van Peter onze afwezige teamleider. Want Peter op bord 4 ging als een wilde tekeer en daar ik ernaast zat stond ik stom verbaast naar wat ik allemaal voor ogen kreeg ik mag wel zeggen ik herkende Peter helemaal niet in deze speelstijl. Peters stukken vlogen van hot naar haar en weer terug en veegde vooral zijn tegenstander compleet van het bord. Plots had Peter de allergrootste pion (Dame) tegen een paard voor en deze voorsprong liet hij zich dan ook niet meer ontnemen. 1 – 0 voor DSC (B).

Op Bord 1 waar Johan zijn kunsten vertoonde werd wel heel voorzichtig gestart want na zo’n 10 zetten was er van wit nog geen stuk of pion voorbij de 3e rij en voor zwart geen stuk of pion over de 6e rij. Dat mag dus met recht een zeer kalme start genoemd worden. Hoe verder de partij verliep begonnen er bij Johan donker wolken boven het bord te trekken. Het werd donkerde en donkerder en het gebruikelijke lichtje aan de horizon bleef maar weg. Het werd echt worstelen om er nog een positief resultaat uit te halen. Helaas voor ons moest Johan toch het onderspit delven dus de stand was weer gelijk 1 – 1.

Op bord 2 was Jan druk in de weer en had werkelijk een fantastische partij. Het ging allemaal gelijk op en zag toen een kansje om een grote slag te slaan. Heel het centrum was tegen elkaar aangebouwd en plot kreeg Jan een brainwave. Hij offerde een loper tegen een pion en kreeg een verschroeiende aanval op de hopeloze koning van zijn tegenstander. Maar helaas had Jan toch wat gemist want toen alle rookwolken opgetrokken waren had Jan de dame van de tegenstander maar die had de lopers en de paarden ervoor in de plaats. En nu zag je dat een dame zeer sterk is maar de 4 lichte stukken ook zeer sterk zijn. Na een paar onzorgvuldigheden moest er bij Jan ook nog een kwaliteit af en toen ging het snel berg afwaarts dus 1 – 2 achter.

Op bord 3 was Frans nog bezig en dat zag er op zijn Frans uit het was net of er met de Franse slag was schoon gemaakt. Overal wat en rustig bleef het ook niet want er kwamen weer van allerhande meest onlogisch zetten op het bord. Frans zij tegenstander gebruikte wel wat meer tijd maar bleef ook verassen met van allerhande rare uitspattingen. Het was echt een partij die alle kanten op kon vallen maar duidelijk was er niets. Op een bepaald moment zag ik het echter niet meer zitten en dacht bij een 2-1 achterstand eigenlijk moet ik doorspelen. Maar dat kon ik toch niet opbrengen daar doorspelen over het algemeen inhoud dat je gaat forceren en dan alles uit handen geeft iets wat me vaak genoeg is overkomen. Dus besloot ik tot remise en verloren we van de Koploper EGS (B) met 1 ½ - 2 ½ .

PS het was wel heel erg gezellig.

DSC B

EGS B

   
Ramstijn , J. (Johan) 1429 Verhoeven , R. (Robin) 1826 z-w 0 - 1
Haast , J.A.H. (Jan) 1590 Kools , J. (Jasper) 1675 w-z 0 - 1
Burght van der, F. (Frans) 1412 Wit de, M.R. (Maarten) 1547 z-w ½ - ½
Ruth van, P. (Peter) 1426 Renders , H.J. (Henk) 1468 w-z 1 - 0
Gemiddelde Rating: 1464 Gemiddelde Rating: 1629   1½-2½

 

Toon/Verberg