Toon/Verberg

Welkom bij de Dongense Schaakclub. Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht. Bij ons staat gezelligheid hoog in het vaandel! Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien. Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Ivo de Ligt, voorzitter DSC

Het is mooi proefdraaien op de nieuwe locatie. Er moesten tien borden geplaatst worden, een mooie opkomst. Overigens zal het volgende week nog drukker worden: Drie thuisspelende avondteams en enkele partijen intern, eens kijken hoe we dat oplossen...

Voor het eerst dit seizoen heeft de ranglijst weer de vertrouwde aanblik met Maarten van der Burght bovenaan. Daarvoor moest hij van koploper Mark Maas winnen, hetgeen dan ook gebeurde. Pierre Mulders verraste door Roelant Schoots te grazen te nemen, en Philippe Blankert deed wat er van hem verwacht werd door Xander Mahieu te verslaan. Ondertussen is Jan Haast de top vijf binnengekomen. Hij kwam op twee uit twee door de sterk begonnen Arnold van den Hout te verslaan.

Verder waren er winstpartijen voor Johan Ramstijn, Ivo de Ligt, Thijs Kimenai, Maarten de Kloe, Paul Smulders en Frans van der Burght.

Toon/Verberg