//here
Toon/Verberg
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Na de vergadering van vorige week is het seizoen nu echt begonnen:  op vrijdag 7 september is de eerste ronde gespeeld. De spelersgroep heeft weer enige verversing ondergaan. Helaas zag Christophe zich gedwongen de club te verlaten, een kleurrijke speler minder. Vanuit de eigen jeugd heeft Stijn Jongenelen de stap gemaakt, hij speelt mee op de vrijdagavonden! Bovendien is oud Rochade-speler Pierre Mulders ons komen versterken. Niet alleen een versterking voor de interne competitie, ook extern zal hij van zich doen spreken.

Op de eerste wedstrijddag wordt begonnen met de eindstand van het vorige seizoen. Indeling volgens het keizersysteem levert dan ook meteen in de eerste ronde al een aantal krakers op. De top twee partijen zijn kort becommentarieerd (met dank aan Philippe):

De toppartij Roelant - Maarten eindigde in remise. Na een ongewone opening had Maarten met zwart meer ruimte. Maarten zocht combinaties op voor actief spel....maar Roelant verdedigde stug profylactisch. Met actievere stukken maar pion minder bood Maarten uiteindelijk remise aan.

De andere toppartij Mark-Philippe werd door Mark gewonnen. Mark wilde Philippe bestrijden met een eigen wapen: het Catalaans. Philippe koos de Tarrasch, met op een gegeven moment gesloten spel: c5-c4. Een zwarte knol kwam op b3, en het leek alsof zwart wit kon gaan insnoeren, met name ook omdat zwart het witte paard tot op h2 met 'no future' kon terugdringen. Uiteindelijk kwam er een afwikkeling met dameruil, die tot verrassing van Philippe en omstanders achteraf tot een betere c.q. gewonnen stelling voor wit leidde: de witte stukken, met name paard, toren en vrijpion werkten veel beter samen dan de zwarte. Komodo 10 zal het moeten analyseren, als mens wisten we niet wat zwart fout had gedaan....

Gezien deze uitslagen neemt Mark Maas meteen de leiding in de competitiestand. Jan Haast en Stefan van den Brand maken het (voorlopige) podium vol. Naast deze drie wisten ook Pierre Mulders, Xander Mahieu, Paul Smulders, Peter van Ruth, Arnold van den Hout en Thijs Kimenai het best mogelijke resultaat te scoren.

En dat levert de volgende stand op:

 

Toon/Verberg