//here
Toon/Verberg
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Bijzondere schaakavondHet is 3 mei, daar waar we normaal gesproken een interne competitie houden is het nu tijd voor een avondje bijzonder schaak. Wat is dat dan alweer, vraagt u zich af? Op deze avond is alles toegestaan, behalve met twee man een uur of 2 zwijgend tegenover elkaar zitten. Een groot deel van de vereniging was met de jeugdafdeling op schaakkamp. Toch hebben 8 schakers de weg naar het parochiecentrum gevonden om zich vast te bijten in schaakvormen als moeras-, generaal-, baby-, snel-, lawine-, doorgeefschaak en weet ik veel welke vormen er nog meer zijn.

Maar ja, wat ga je doen op zo'n avond. Er zijn immers zoveel keuzes. De aanwezigen zijn geen voorstander van al te bijzonder schaak waarbij paarden en torens gecombineerd kunnen worden, velden geblokkeerd worden voor gebruik etc. Er werd dan ook snel voor snelschaak gekozen. De tijdsduur wordt vastgesteld op 10 minuten per persoon per partij en er worden 7 ronden gespeeld.

Na 7 ronden is de volgende uitslag genoteerd:

# Naam Punten
1 Maarten de Kloe 6
  Jan Haast 6
3 Pierre Mulders 5
4 Herman Huijbregts 4
5 Jeroen van Gool 3
6 Arnold van den Hout 2
  Sven Steens 2
8 Martin Hessels 0

Maarten en Jan hebben onderling nog twee potjes gespeeld om de winnaar vast te stellen. Met een uitslag van 1,5 - 0,5 kunnen vaststellen dat Maarten de avond gewonnen heeft.

Toon/Verberg