//here
Toon/Verberg
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

A. HaastZondag 1 juli 2018, op de verjaardag van Anne (ze werd 25), begint het NK 2018 in de Tolhuistuin te Amsterdam met de opening en de loting. De Tolhuistuin bevindt zich vanaf het Centraal Station van Amsterdam gezien, direct aan de overkant van het IJ. Anne speelt haar 10e NK, waarvan ze de laatste vier wist te winnen.

Dit jaar gaat de titel waarschijnlijk naar een van de grote drie:

  1. Zhaoqin Peng, GM (grootmeester, rating 2352)
  2. Anne Haast WGM (vrouwelijk grootmeester, rating 2343)
  3. Tea Lanchava IM (internationaal meester, rating 2297)

In de eerste ronde winnen de “de grote drie” alle drie. Anne wint van Mariska de Mie. In ronde 2 begaat vriendin Lisa Hortensius een onnauwkeurigheid, wat Anne overtuigend afstraft. Omdat Peng een halfje liet liggen, spelen de twee koploopsters, Anne en Tea, in ronde 3 tegen elkaar. Na een rustige start ontploft de partij in tijdnood, maar een zetherhaling zorgt toch voor een gelijkspel. Door nog een remise van Peng blijven Anne en Tea de ranglijst aanvoeren. Anne komt in ronde 4 na lang vechten niet verder dan remise tegen Iozefina Paulet. Anne wint van Maaike Keetman (ronde 5), al wordt de partij gekenmerkt door blunders over en weer. Door de nederlaag van Tea Lanchava (tegen Peng) hebben we twee nieuwe koploopsters: Zhaoqin Peng en Anne Haast. Zaterdag, de zesde ronde en daarmee naderen we de ontknoping van dit kampioenschap. Thea en Peng winnen hun partij en Anne speelt remise door eeuwig schaak.

Met nog 1 ronde te spelen is de stand: Peng 5, Tea en Anne 4,5 punt. Anne heeft in de laatste ronde zwart tegen Peng. Alles gaat afhangen van deze ronde op zondag.

Peng opent met Pf3 en Anne speelt a6, een niet vaak gespeelde opening, waarmee ze hoopt Peng te verrassen. Peng laat zich echter niet verrassen en schoof Anne gedecideerd van het bord. Daardoor geen 5e titel maar een 4e plaats, omdat Rosa wint en Anne met een halfje passeert.

De eindstand:

1

 Zhaoqin Peng

6

/

 7

2

 Tea Lanchava

/

 7

3

 Rosa Ratsma

5

/  7

4

 Anne Haast

/  7
Toon/Verberg