//here
Toon/Verberg
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

De laatste dag van het seizoen is altijd leuk, dan spelen wij het snoepzakkentoernooi. Met de aanwezigheid van negen jeugdleden kan er een mooie indeling van tien personen (inclusief één lesgever) gemaakt worden.

Omdat er bij de jeugd niveauverschillen zijn passen we handicaps toe voor de sterkere spelers. Iedereen van stap 1 mag al zijn stukken gebruiken. De personen in stap 2 spelen met een stuk minder (loper of Paard). De personen in stap 3 spelen met een toren minder. De personen in stap 4 spelen met een dame minder. En de personen in stap 5, of als je lesgever bent speel je met een stuk en één minuut minder. Het speeltempo is 5 minuten per persoon per partij. Dit zorgt voor een aantal verrassende uitslagen.

1. Maarten de Kloe 8
  Stijn Jongenelen 8
3. Paul Smulders 7
4. Timo Vleer 5
  Mads Overvoorde 5
  Maas van Loon 5
7. Roan Rullens 4
8. Bram van den Brand 2
9. Mathijs van der Burght 1
10. Joep Adriaansen 0

De week ervoor zijn er nog twee examens gemaakt van stap 1. Beide hebben deze met een mooi cijfer afgerond. Maas van Loon heeft een 9 gehaald, en Mathijs van der Burght zelfs een 10!

Met de prijsuitreiking van de competitie heeft iedereen nog een mooie medaille gekregen en de kampioensbeker gaat dit jaar naar Maarten de Kloe. Volgend seizoen beginnen we weer zoals gebruikelijk met het vriendjestoernooi. FIJNE VAKANTIE!!

Toon/Verberg