Toon/Verberg

Welkom bij de Dongense Schaakclub. Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht. Bij ons staat gezelligheid hoog in het vaandel! Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien. Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Ivo de Ligt, voorzitter DSC

De laatste dag van het seizoen is altijd leuk, dan spelen wij het snoepzakkentoernooi. Met de aanwezigheid van negen jeugdleden kan er een mooie indeling van tien personen (inclusief één lesgever) gemaakt worden.

Omdat er bij de jeugd niveauverschillen zijn passen we handicaps toe voor de sterkere spelers. Iedereen van stap 1 mag al zijn stukken gebruiken. De personen in stap 2 spelen met een stuk minder (loper of Paard). De personen in stap 3 spelen met een toren minder. De personen in stap 4 spelen met een dame minder. En de personen in stap 5, of als je lesgever bent speel je met een stuk en één minuut minder. Het speeltempo is 5 minuten per persoon per partij. Dit zorgt voor een aantal verrassende uitslagen.

1. Maarten de Kloe 8
  Stijn Jongenelen 8
3. Paul Smulders 7
4. Timo Vleer 5
  Mads Overvoorde 5
  Maas van Loon 5
7. Roan Rullens 4
8. Bram van den Brand 2
9. Mathijs van der Burght 1
10. Joep Adriaansen 0

De week ervoor zijn er nog twee examens gemaakt van stap 1. Beide hebben deze met een mooi cijfer afgerond. Maas van Loon heeft een 9 gehaald, en Mathijs van der Burght zelfs een 10!

Met de prijsuitreiking van de competitie heeft iedereen nog een mooie medaille gekregen en de kampioensbeker gaat dit jaar naar Maarten de Kloe. Volgend seizoen beginnen we weer zoals gebruikelijk met het vriendjestoernooi. FIJNE VAKANTIE!!

Toon/Verberg