Welkom bij Schaakvereniging D.S.C.

Hoewel het bij het schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid staat voorop!

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Jeugd is van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar normaal

Vanavond kwam het verlossende woord tijdens de persconferentie. Nederland gaat weer in een aantal stappen open, terug naar het oude normaal. Dit betekent dat we vanaf vrijdag weer op de gebruikelijke tijden kunnen schaken. Tevens veranderen de Corona Maatregelen binnen onze vereniging.

Schaaklocatie gesloten

Hoewel de coronamaatregelen het na de laatste persconferentie toelaten, is besloten nog even te wachten met de openstelling van de zaalverhuur in het Parochiecentrum. Aanstaande vrijdag kan er dus nog niet geschaakt worden. Na de volgende persconferentie wordt deze keuze heroverwogen.

Schaken vanaf 15 januari

Goed nieuws voor de schaaksport. Vanaf 15 januari zijn binnensporten weer toegestaan. Vanaf 21 januari zijn wij dan ook van plan de interne competitie weer op te starten.

We wachten nog op advies van de KNSB om alle regels op een rij te hebben, maar het nieuws is positief. Wat we met zekerheid kunnen zeggen is dat de QR code (Corona Toegangs Bewijs) verplicht is en dat het mondkapje op moet wanneer je niet achter het bord zit. Uiterlijk woensdag hopen we meer nieuws te hebben.

De jeugd zal haar eerste les op zondag 23 januari hebben.

Update coronamaatregelen

Dinsdag heeft het kabinet strengere coronamaatregelen aangekondigd. De maatregelen zijn erop gericht het aantal contactmomenten per dag sterk te verminderen. Dit is ook van invloed op onze schaakvereniging.

Vanaf zondag 28 november gold al een avondklok voor alle locaties en evenementen, uitgezonderd essentiële winkels. Amateursport is tussen 17.00 uur en 05.00 uur niet meer toegestaan. Dit geldt zowel voor trainingen als wedstrijden.

Omdat we met Kerst en met Oud en Nieuw sowieso niet schaken, betekent dit dat we dit jaar niet meer zullen schaken. Zonder tegenbericht is de eerste schaakavond op 21 januari 2022. Mocht dit veranderen door eventuele nieuwe maatregelen, dan laten we dit jullie weten.

Voor de komende drie weken zullen we weer de mogelijkheid bieden via Skype/Chess.com online te spelen.

Update coronamaatregelen

Vandaag heeft het kabinet strengere coronamaatregelen aangekondigd. De maatregelen zijn erop gericht het aantal contactmomenten per dag sterk te verminderen. Dit is ook van invloed op onze schaakvereniging.

Vanaf zondag 28 november geldt een avondklok voor alle locaties en evenementen, uitgezonderd essentiële winkels. Amateursport is tussen 17.00 uur en 05.00 uur niet meer toegestaan. Dit geldt zowel voor trainingen als wedstrijden.

Omdat we met Kerst en met Oud en Nieuw sowieso niet schaken, betekent dit dat we dit jaar niet meer zullen schaken. Zonder tegenbericht is de eerste schaakavond op 7 januari 2022 in de vorm van het gongschaaktoernooi. Mocht dit veranderen door eventuele nieuwe maatregelen, dan laten we dit jullie weten.

Voor de komende drie weken zullen we weer de mogelijkheid bieden via Skype/Chess.com online te spelen.

Update Coronamaatregelen

Op de persconferentie van 2 november 2021 heeft het kabinet aangekondigd dat per zaterdag 6 november aanstaande een Corona Toegangsbewijs gaat gelden voor georganiseerde sportbeoefening vanaf 18 jaar. Dit houdt in dat het Corona Toegangsbewijs voor alle activiteiten van DSC, de NBSB en de KNSB vanaf aanstaande zaterdag verplicht wordt.

Competitie/Jeugd

Stefan van den Brand - 22 mei 2022

Vandaag zijn er weer vier partijen gespeeld bij de jeugd. Bij een oneven aantal leerlingen voor de competitie wordt er een lesgever ingezet om het aantal weer even te maken. Het is deze week aan Levi om het tegen een lesgever op te nemen. 

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 21 mei 2022

Na het gongtoernooi van vorige week zal vanavond bekend worden wie de tweede prijs van dit seizoen in de wacht gaat slepen: De laatste rapidavond van het seizoen. De kaarten lijken al geschud te zijn. Tenminste voor de bovenste twee plaatsen. Met...

Competitie/Jeugd

Stefan van den Brand - 15 mei 2022

Bij afwezigheid van de jeugdleider laat het verslag en de uitslagen ook een weekje op zich wachten. 

Nieuws

Maarten van der Burght - 14 mei 2022

Op vrijdag 13 mei speelden we de inhaalwedstrijd in de avondcompetitie tegen HMC-B. Maar mijn hoofd was er echt niet helemaal bij: een nieuw huis kopen brengt veel nieuwe zaken met zich mee en dan sluipen er foutjes in communicatie en vergeet je...

Competitie/Senioren

Eddy Jongenelen - 14 mei 2022

Ik doe een zet en ik hoor Bong Dan maar op f7 offeren voor mijn part Een keer per jaar spelen we Gong Het is leuk, maar niet goed voor mijn hart