Welkom bij Schaakvereniging D.S.C.

Hoewel het bij het schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid staat voorop!

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Jeugd is van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Weer fijn online

Tja, door de maatregelen is sporten na 17.00 uur niet meer toegetaan. Terwijl de die hard sporters fanatiek om 05.00 uur naar de sportschool afreizen, is dat voor de schakers een ver mijn bed show. Hoewel ver ?!? Daarom hebben we besloten het online schaken nog maar eens aan te zetten. In tegenstelling tot fysieke sporten leent het schaken zich uitermate voor het internet. Gezeteld achter de laptop, met Skype voor de gezelligheid erbij een uurtje of twee spelen. 

Het waren spannende, maar ook zeer interessante en leuke partijen. De aanwezigen zijn zeker besmet, maar dan met het schaakvirus. Hier is helaas geen vaccin tegen. Met een schuin oog werd naar de zesde partij in het WK schaken gekeken. Deze partij wordt gespeeld tussen huidig wereldkampioen Magnus Carlsen en de Russische uitdager Ian Nepomniatsjtsji welke zich via het kandidatentoernooi in Sint Petersburg gekwalificeerd heeft. Na een recordpoging langste partij in het toernooi (bijna 8 uur) wint Carlsen na 132 zetten en neemt de leiding met 3,5 - 2,5. 

In de vrijdagavondarena wordt er gelukkig niet zo lang geschaakt. In de twee uur die wij spelen worden ook wel de 132 zetten gehaald, maar dan verdeeld over meerdere partijen. De top 3 ziet er als volgt uit:

Net niet in de prijzen gevallen is Piet Noij. Maar van ons krijgt hij toch een troostprijs: