DSC B - OSV A

De vierde ronde gaat bepalen wat we voor seizoen gaan meemaken. Met 2 punten uit drie wedstrijden betekent verlies dat de strijd om de onderste plaatsen de toekomst is, met winst zitten we weer goed in de middenmoot en kijken we voorzichtigjes ook een beetje naar boven (niet te ver!). De teamleider neemt een risico door topscoorder Piet Noij niet op te stellen, maar hoopt toch op de volle buit...

 

Jan Haast krijgt op het eerste bord een kloof van 200 ratingpunten te overbruggen. Hoewel het er aanvankelijk nog niet zo slecht uitziet, gaat het toch nog vrij vlot fout. Jan blundert. 0-1.

Peter Stokkermans op bord drie trekt de stand weer gelijk. Na een gelijkopgaande opening wint hij een stuk tegen twee pionnen. Nadat de tegenstander alle overige stukken afruilt, is de rest een kwestie van techniek. Tegen alle verwachtingen in loopt dat goed af... 1-1.

Frans heeft op bord twee ook de nummer twee op rating tegenover zich. Maar die komt niet door de verdediging van Frans heen. Frans ook niet door die van hem. Altijd bijzonder om een opening van Frans in remise te zien eindigen. 1,5-1,5.

Daarmee ligt de druk bij Ad Swinkels. Als vervanger van Piet mag hij niet verzaken. Maar Ad weet er mee om te gaan: De stelling is compleet onder controle, het voordeel ligt bij Ad. Hier wel een demonstratie van techniek: Eén voor één worden vijandelijke pionnetjes onder druk gezet en verorberd. Het punt is binnen, net als de twee wedstrijdpunten! En passant passeert Ad ook nog Piet op de puntenladder: Met twee uit drie is hij nu onze gevaarlijkste man!

Op maandag 10 februari volgt de uitwedstrijd in Sint Oedenrode. Daar wacht koploper RDS A op ons. 

  DSC B 1579 - OSV A 1518  2½ - 1½
1. Jan Haast 1587 - Chris Broekkamp 1789     0 - 1
2. Frans van der Burght 1386 - Cees Timmer 1521    ½ - ½
3. Peter Stokkermans 1653 - Bern Greijn 1312     1 - 0
4. Ad Swinkels 1688 - Maikel Bloks 1450     1 - 0

Afdrukken   E-mail