Welkom bij Schaakvereniging D.S.C.

Hoewel het bij het schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid staat voorop!

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Jeugd is van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

De Raadsheer B - DSC B

Na de zeperd van vorige keer is het zelfvertrouwen nagenoeg niet aangetast. Wederom een avondcompetitiewedstrijd, en wederom het streven om met 4-0 te winnen. Na een lange reis met twee grensovergangen en Meer komen we in de kroeg in Zundert aan. Een snelle blik op de bierkaart leert ons dat we niet per se als laatste klaar hoeven te zijn, er is immers een andere mogelijkheid om de tijd aangenaam te verdoen! Voornemens genoeg...

In den beginne gaat ook op de meeste borden aardig naar wens. Op bord vier verschalkt Piet Noij in rap tempo zijn prooi. Als Piet de druk op e2 opvoert is William Gommers niet meer in staat om voor voldoende verdedigers te zorgen. Met e2 valt de stelling, daarna de dame en tenslotte de koning. Een rappe voorsprong.

Op bord twee Jan Haast en Willem de Kort tegenover elkaar. Jan haast zich teveel in de opening, en Willem houdt het kort. In gedrongen stand is er te weinig ruimte voor effectieve manoeuvres, en Jan moet zich gewonnen geven, we staan weer gelijk.

Op bord drie heeft Peter Stokkermans Mark Schraets tegenover zich. Een zeer voordelige opening voor Peter, lang blijft er een zware dreiging boven de stelling van Mark hangen. Maar het beslissende gaatje wordt niet gevonden. Om toch te kunnen winnen neemt Peter wat risico's, waar Mark misschien wel meer van had kunnen profiteren dan hij nu deed: Met een zetherhaling dwingt hij remise af. Nog steeds gelijk dus.

De cracks op bord 1: Ruud Goverde en Jan Vriends. De opening is voor Jan, maar Ruud weet geraffineerd de kansen te keren. Het eindspel ziet er spannend uit, maar met goede kansen voor wit. Helaas kan Ruud geen winnend plan bedenken, en in opkomende tijdnood wordt remise aangeboden en geaccepteerd. Met de 2-2 uitslag is het eerste matchpunt binnen!

Ondertussen is het laat geworden. Zo laat dat het allemaal toch niet meer zoveel uitmaakt. Dus toch nog even op de bierkaart geloerd, en degenen die niet achter het stuur hoefden hebben de avond met een heerlijke Kwaremont afgesloten. Overigens over de niet-alcoholische versnaperingen heb ik ook geen klachten gehoord. Volgend jaar willen we weer tegen Zundert. Het was een plezante avond!

Op 18 november komt De Baronie op bezoek. Ook een middenmoter in de stand. Eens kijken of we dan de eerste winst van het seizoen kunnen pakken. Wederom zullen we van start gaan met een 4-0 doelstelling...

De uitslagen:

  De Raadsheer B 1471 - DSC B 1607     2 - 2
1. Jan Vriends 1573 - Ruud Goverde 1760     rem
2. Willem de Kort 1601 - Jan Haast 1616     1 - 0    
3. Mark Schraets 1447   Peter Stokkermans 1624     rem
4. William Gommers 1262 - Piet Noij 1427     0 - 1
   

 

Competitie/Jeugd

Maarten de Kloe - 05 december 2022

Weer een les, en volgende keer niet vergeten de lesboeken weer mee te nemen… gelukkig hebben we extra boeken liggen.

Nieuws

Eddy Jongenelen - 03 december 2022

Brabanders hebben een woordje "zammazegge" wat je toe kunt voegen aan een zin om de zaken iets minder erg te laten klinken. Dat woordje werd vanavond veelvuldig gebruikt. Uitleg van het woordje vind...

Competitie/Jeugd

Maarten de Kloe - 28 november 2022

We hadden dit keer genoeg leeraren om elkaar een beetje les te kunnen geven, en die partij analyses van echte partijen zijn zeer interessant… niet vergeten dan ook op je eigen partij te letten.

Nieuws

Maarten de Kloe - 27 november 2022

DSC 1 mocht op gisteren tegen Stukkenjagers 5 spelen, en dat was een avontuur. Na iets te laat te zijn vertrokken, komen we ook nog eens in de file te staan… Nou, 20 minuten na 12 uur kunnen we...

Nieuws

Sinterklaas - 26 november 2022

Op zaterdag 26 november spelen we ronde 3 in de KNSB competitie. We spelen uit tegen Stukkenjagers 6. Het is gebruikelijk dat iemand van het team een stukje voor de website schrijft. Eddy was al...