Welkom bij Schaakvereniging D.S.C.

Hoewel het bij het schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid staat voorop!

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Jeugd is van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Uit maar toch thuis

Het is de laatste ronde in de avondcompetitie, nou ja laatste, het is officieel de vijfde die door Corona was overgeslagen. We spelen uit tegen Oisterwijk A. Vroeger gezeten in het wijkgebouw gekoppeld aan de Brede School zijn ze in de loop der tijd verhuist naar café 't Molentje. We wisten dat het geen makkelijke avond zou worden, maar ach wie schaakt er nu om te winnen. Gezelligheid, daar gaat het om. En die is er volop. We zijn er extreem vroeg maar vinden al snel aansluiting. We spelen uit, maar het voelt thuis.

De eerste drankjes worden op tafel gezet (prioriteiten moeten gesteld worden) waarbij Rick van Loy de thee naar zijn opponent dirigeert. De hele zaal ligt dubbel om dit woordgrapje waarbij het engelse woord vernederlandst wordt uitgesproken. We weten nu wel waar de voorbereiding zit. Ikzelf verlaat als eerste het strijdtoneel. Na een e4 opening met een aangenomen Caro-Kann volgen er wat onhandige afruilen. Althans, onhandig voor mij, niet voor Rob. We krijgen beiden een aanval op de koningsvleugel waarbij Rob een tempo voorligt. Als ik het dicht kan houden, moet een aanval mogelijk zijn. Oei een zwakke pion, snel naar voren schuiven. Handig schuift Rob de toren die erachter stond van het bord met zijn loper. 1-0 in ons nadeel.

Dan Martin, hij krijgt van Stijn Pouwels Frans op het bord en weet niet wat hij hier mee moet doen. Hij denkt lang en hard na, maar kiest voor wat verkeerde zetten waarmee hij de theorie in het Frans activeert. Hier maakt Stijn dan weer handig gebruik van en ook Martin moet opgeven. 2-0

Op het eerste bord probeert Ivo wat puntjes weg te pakken bij Rick van Loy. Opeens staat er voor Ivo mat in één op het bord middels een loper/dame batterij. Helaas voor hem is Rick hier aan de beurt en die heeft een veel betere zet. Hij komt de stelling van Ivo binnen en houdt de eigen stelling op slot. 3-0

Dan de sterspeler van vanavond. Arnold speelt tegen Stefan Hess. Arnold speelt balancerend op de grens van alles open gooien en alles dicht houden. Hij krijgt een goede aanval en komt zelfs een stuk tegen een pion voor te staan. Goed, hijzelf heeft nog een toren en een loper die ontwikkeld moeten worden, maar toch, niet slecht. Stefan ziet voldoende gelegenheid om Arnold aan het zweten te krijgen. Wanneer het geloof in de aanval bij Stefan wat af begint te nemen, maakt Arnold een fout. Hij zet de dame weg op het enige veld waar deze niet mag staan, e7. Nu kan het paard van Stefan met tempo inkomen en de dame moet weer vluchten. Wanneer Stefans pion steeds dichter naar de overkant komt en Arnolds Koning in het nauw gedreven wordt, moet ook hij opgeven. Zoals Arnold het prima samenvatte "Witte wat het is? Ik had die zet niet moeten doen, zal ik maar zeggen".

Dit seizoen scoren we niet goed. Met een remise en 2 winsten kunnen we in ieder geval zeggen dat we van de nummer 1 uit de poule gewonnen hebben. Ach, het gaat ons om de gezelligheid, en met deze woorden nemen we afscheid van Oisterwijk en keren we huiswaarts. 

 

Competitie/Jeugd

Stefan van den Brand - 22 mei 2022

Vandaag zijn er weer vier partijen gespeeld bij de jeugd. Bij een oneven aantal leerlingen voor de competitie wordt er een lesgever ingezet om het aantal weer even te maken. Het is deze week aan Levi om het tegen een lesgever op te nemen. 

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 21 mei 2022

Na het gongtoernooi van vorige week zal vanavond bekend worden wie de tweede prijs van dit seizoen in de wacht gaat slepen: De laatste rapidavond van het seizoen. De kaarten lijken al geschud te zijn. Tenminste voor de bovenste twee plaatsen. Met...

Competitie/Jeugd

Stefan van den Brand - 15 mei 2022

Bij afwezigheid van de jeugdleider laat het verslag en de uitslagen ook een weekje op zich wachten. 

Nieuws

Maarten van der Burght - 14 mei 2022

Op vrijdag 13 mei speelden we de inhaalwedstrijd in de avondcompetitie tegen HMC-B. Maar mijn hoofd was er echt niet helemaal bij: een nieuw huis kopen brengt veel nieuwe zaken met zich mee en dan sluipen er foutjes in communicatie en vergeet je...

Competitie/Senioren

Eddy Jongenelen - 14 mei 2022

Ik doe een zet en ik hoor Bong Dan maar op f7 offeren voor mijn part Een keer per jaar spelen we Gong Het is leuk, maar niet goed voor mijn hart