Welkom bij Schaakvereniging D.S.C.

Hoewel het bij het schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid staat voorop!

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Jeugd is van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Als het maar gezelig is

De opdracht leek zo simpel. We spelen voor de gezelligheid en remise is prima. Zowel de Baronie als DSC spelen in de onderste helft van de middenmoot van het klassement. Het liep net iets anders dan verwacht. 

Ad Swinkels, Pim Kersbergen, Thijs Kimenai en Herman Huijbregts spelen tegen respectievelijk Rob van Berkel, Kees van Dongen, Hans Korsse en Kees de Leeuw van Baronie C. 

In eerste instantie gaat het vrij gelijk op, maar dan gaat het mis. Herman laat per ongeluk zijn dame insluiten. Zelfs voor Herman is dit teveel en Kees pakt het eerste punt van de avond. Ook bij Pim gaat het vrij snel daarna mis. Na wat heen en weer geschuif weet Kees de overhand te nemen en ook Pim moet opgeven.

Thijs denkt lang en hard na, het paard naar voren spelend de aanval in. Hans is hier echter niet van onder de indruk en verandert het schaakbord in een manege waarbij hij het paard alle hoeken van het bord laat zien. Ad is vanavond de laatste die klaar is. Op het moment dat het 0-2 staat kijkt hij eens rond want zijn partij ziet er remise achtig uit. In een stelling waarbij uiteindelijk alles op alles gericht staat weten beide spelers dat de eerste die een fout maakt verliest. Hoewel Ad het lang op remise houdt is het aan hem de eer een foutje te maken.

We hadden ons er meer van voorgesteld, maar het heeft helaas niet zo mogen zijn. Vorige week nog van de nummer 1 uit de ranglijst gewonnen, maar nu stevig het onderspit gedelfd. 

Competitie/Jeugd

Stefan van den Brand - 22 mei 2022

Vandaag zijn er weer vier partijen gespeeld bij de jeugd. Bij een oneven aantal leerlingen voor de competitie wordt er een lesgever ingezet om het aantal weer even te maken. Het is deze week aan Levi om het tegen een lesgever op te nemen. 

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 21 mei 2022

Na het gongtoernooi van vorige week zal vanavond bekend worden wie de tweede prijs van dit seizoen in de wacht gaat slepen: De laatste rapidavond van het seizoen. De kaarten lijken al geschud te zijn. Tenminste voor de bovenste twee plaatsen. Met...

Competitie/Jeugd

Stefan van den Brand - 15 mei 2022

Bij afwezigheid van de jeugdleider laat het verslag en de uitslagen ook een weekje op zich wachten. 

Nieuws

Maarten van der Burght - 14 mei 2022

Op vrijdag 13 mei speelden we de inhaalwedstrijd in de avondcompetitie tegen HMC-B. Maar mijn hoofd was er echt niet helemaal bij: een nieuw huis kopen brengt veel nieuwe zaken met zich mee en dan sluipen er foutjes in communicatie en vergeet je...

Competitie/Senioren

Eddy Jongenelen - 14 mei 2022

Ik doe een zet en ik hoor Bong Dan maar op f7 offeren voor mijn part Een keer per jaar spelen we Gong Het is leuk, maar niet goed voor mijn hart