Welkom bij Schaakvereniging D.S.C.

Hoewel het bij het schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid staat voorop!

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Jeugd is van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

DSC B en RDS op herhaling

Voor het eerst sinds het uitbreken van de corona-epidemie staat er weer avondcompetitie op het programma. Onze laatste wedstrijd was in februari 2020 in Sint Oedenrode tegen RDS A. Een niet onverdienstelijke 3-1 nederlaag destijds. Onze tegenstander van vanavond: Weer RDS A! En gezien de tamelijk vaste samenstelling van beide teams zijn dezelfde paringen als destijds zeker niet uitgesloten. Het ligt aan het geblesseerd uitvallen van teamcaptain Peter dat uiteindelijk alleen op bord één en twee de rematches voorkomen. Normaliter had dat ook op drie gebeurd. Op bord vier had RDS een nieuw geheim wapen ingevlogen.

Dat betekent dat op bord één Jan Haast weer tegen John te Ham een gat van ruim 250 elopunten mag proberen te dichten. Het lukte hem in de vorige ontmoeting. Deze keer wordt Jan opgezadeld met een dubbele a-pion. Een zwakte als de stelling open gaat, dus Jan poogt uit alle macht de ruimtes klein te houden. Dat lukt, en Jan scoort wederom een halfje tegen John.

Op bord twee speelt Frans van der Burght tegen teamcaptain Martijn Bax (393 elootjes meer). Vorige keer wist Frans geen potten te breken, nu verloopt het anders! De partij, waarin eerst Martijn ietsiepietsie beter staat, maar op het laatst Frans een minimaal plusje heeft, wordt uiteindelijk remise gegeven.

Op bord drie wordt Peter Stokkermans vervangen door Philippe Blankert. Hij was aanwezig, had geen partij intern, en was bereid de strijd aan te gaan met Daan Geboers. Geen verzwakking dus aan Dongense kant! Na een positionele strijd komt er een stelling op het bord waarin de plannen voor Daan wat gemakkelijker te vinden zijn dan die voor Philippe. Desalniettemin wordt een remisevoorstel van Philippe geaccepteerd.

Op bord vier mag Piet Noij deze keer tegen Harry Willems aantreden. Piet komt al snel een pionnetje achter, dat worden er twee, en Harry geeft Piet geen enkele kans om terug in de partij te komen. Verlies is onafwendbaar.

En zo sluiten we de avond af met een klein verlies, maar over het algemeen toch ook met een positief gevoel. Eens kijken of we op 19 oktober in Oss daarop verder kunnen borduren, en de eerste wedstrijdpunten kunnen binnenharken. 

  DSC B 1646 - RDS A 1757  1½ - 2½
1. Jan Haast 1624 - John ten Ham 1905    ½ - ½
2. Frans van der Burght 1404 - Martijn Bax 1797    ½ - ½
3. Philippe Blankert 1909 - Daan Geboers 1788    ½ - ½
4. Piet Noij  ---- - Harry Willems 1536     0 - 1

 

Competitie/Jeugd

Stefan van den Brand - 22 mei 2022

Vandaag zijn er weer vier partijen gespeeld bij de jeugd. Bij een oneven aantal leerlingen voor de competitie wordt er een lesgever ingezet om het aantal weer even te maken. Het is deze week aan Levi om het tegen een lesgever op te nemen. 

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 21 mei 2022

Na het gongtoernooi van vorige week zal vanavond bekend worden wie de tweede prijs van dit seizoen in de wacht gaat slepen: De laatste rapidavond van het seizoen. De kaarten lijken al geschud te zijn. Tenminste voor de bovenste twee plaatsen. Met...

Competitie/Jeugd

Stefan van den Brand - 15 mei 2022

Bij afwezigheid van de jeugdleider laat het verslag en de uitslagen ook een weekje op zich wachten. 

Nieuws

Maarten van der Burght - 14 mei 2022

Op vrijdag 13 mei speelden we de inhaalwedstrijd in de avondcompetitie tegen HMC-B. Maar mijn hoofd was er echt niet helemaal bij: een nieuw huis kopen brengt veel nieuwe zaken met zich mee en dan sluipen er foutjes in communicatie en vergeet je...

Competitie/Senioren

Eddy Jongenelen - 14 mei 2022

Ik doe een zet en ik hoor Bong Dan maar op f7 offeren voor mijn part Een keer per jaar spelen we Gong Het is leuk, maar niet goed voor mijn hart