Welkom bij Schaakvereniging D.S.C.

Hoewel het bij het schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid staat voorop!

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Jeugd is van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

DSC B en RDS op herhaling

Voor het eerst sinds het uitbreken van de corona-epidemie staat er weer avondcompetitie op het programma. Onze laatste wedstrijd was in februari 2020 in Sint Oedenrode tegen RDS A. Een niet onverdienstelijke 3-1 nederlaag destijds. Onze tegenstander van vanavond: Weer RDS A! En gezien de tamelijk vaste samenstelling van beide teams zijn dezelfde paringen als destijds zeker niet uitgesloten. Het ligt aan het geblesseerd uitvallen van teamcaptain Peter dat uiteindelijk alleen op bord één en twee de rematches voorkomen. Normaliter had dat ook op drie gebeurd. Op bord vier had RDS een nieuw geheim wapen ingevlogen.

Dat betekent dat op bord één Jan Haast weer tegen John te Ham een gat van ruim 250 elopunten mag proberen te dichten. Het lukte hem in de vorige ontmoeting. Deze keer wordt Jan opgezadeld met een dubbele a-pion. Een zwakte als de stelling open gaat, dus Jan poogt uit alle macht de ruimtes klein te houden. Dat lukt, en Jan scoort wederom een halfje tegen John.

Op bord twee speelt Frans van der Burght tegen teamcaptain Martijn Bax (393 elootjes meer). Vorige keer wist Frans geen potten te breken, nu verloopt het anders! De partij, waarin eerst Martijn ietsiepietsie beter staat, maar op het laatst Frans een minimaal plusje heeft, wordt uiteindelijk remise gegeven.

Op bord drie wordt Peter Stokkermans vervangen door Philippe Blankert. Hij was aanwezig, had geen partij intern, en was bereid de strijd aan te gaan met Daan Geboers. Geen verzwakking dus aan Dongense kant! Na een positionele strijd komt er een stelling op het bord waarin de plannen voor Daan wat gemakkelijker te vinden zijn dan die voor Philippe. Desalniettemin wordt een remisevoorstel van Philippe geaccepteerd.

Op bord vier mag Piet Noij deze keer tegen Harry Willems aantreden. Piet komt al snel een pionnetje achter, dat worden er twee, en Harry geeft Piet geen enkele kans om terug in de partij te komen. Verlies is onafwendbaar.

En zo sluiten we de avond af met een klein verlies, maar over het algemeen toch ook met een positief gevoel. Eens kijken of we op 19 oktober in Oss daarop verder kunnen borduren, en de eerste wedstrijdpunten kunnen binnenharken. 

  DSC B 1646 - RDS A 1757  1½ - 2½
1. Jan Haast 1624 - John ten Ham 1905    ½ - ½
2. Frans van der Burght 1404 - Martijn Bax 1797    ½ - ½
3. Philippe Blankert 1909 - Daan Geboers 1788    ½ - ½
4. Piet Noij  ---- - Harry Willems 1536     0 - 1

 

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 03 juni 2023

Met nog twee ronden te gaan blijft de strijd om het kampioenschap ongemeen spannend. Maarten van der Burght weet zijn partij tegen Ad Swinkels te winnen, en bij afwezigheid van Jan-Pieter de Vries...

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 30 mei 2023

Het is weer stuivertje wisselen bovenin: Philippe Blankert houdt Maarten van der Burght op (een korte) remise. Mark Maas en Roelant Schoots houden het ook op een gelijkspel. Jan-Pieter de Vries weet...

Competitie/Jeugd

Maarten de Kloe - 23 mei 2023

Deze keer mogen de eerste en tweede plaats tegen elkaar spelen… en houden het spannend, remise.

Competitie/Senioren

Eddy Jongenelen - 20 mei 2023

Peter is vanaf woensdag op vakantie, en kan de indeling van ronde 28 in de interne competitie niet maken. Nieuwsgierige ogen komen bij de wedstrijdtafel kijken tegen wie ze moeten. Eddy, die de rol...

Competitie/Jeugd

Maarten de Kloe - 16 mei 2023

De strijd om de eerste plaats voor de jeugd begint spannend te worden, met de tweede plek maar 14.5 punten achter de eerste.