//here
Toogle Left
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Corona

Nieuws omtrent gevolgen Coronavirus voor DSC

***UPDATE 26.03.2020***

In verband met de recente ontwikkelingen rondom het Coronavirus, hebben wij alle schaakactiviteiten tot en met 1 juni afgelast. Het gaat dus om de clubavonden op vrijdagavond, de jeugdtrainingen op zondagochtend en de schaaktrainingen op vrijdagavond. Hiernaast hebben we helaas ook moeten besluiten de interne seniorencompetitie te beëindigen. Er is te weinig tijd om nog voldoende wedstrijden te draaien.

Hoe we omgaan met deze voortijdige beëindiging van het seizoen zal op de eerste ledenvergadering besproken worden.

De kans bestaat dat dit nieuwe Coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn erop gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Schaakvereniging D.S.C. ondersteunt deze doelstelling, net als NOC*NSF, KNSB, NBSB en andere sportbonden. Bij eventueel noodzakelijk nieuw te nemen maatregelen laten wij ons adviseren door het RIVM, NOC*NSF, KNSB en NBSB. Wij zullen u daar dan over informeren.

Ik zit om mijn gemak een uitnodiging te schrijven voor de volgende avondcompetitie. De geaddresseerde is Bram van de Vrande van Schaakvereniging KinGs. Dan roept mijn computer PING. Een email ontvangen van.....Bram?!?! Och, we spelen uit. Probleem, want ik heb een thuisteam opgesteld (als in kunnen ook alleen thuis). Probleem is snel opgelost, want Pierre woont zowat bij Kings en Herman wil rijden. Dus kunnen Herman, Xander en Maarten de Kloe gezamenlijk naar Tilburg.

 

Herman speelt met zwart tegen Kimberley Oostvogels. Ze speelt goed en secuur, maar ze valt te vroeg aan. Nadat Herman de nodige aanvallen gepareerd heeft, is het zijn beurt de aanval in te zetten. Herman wint een kwaliteit, daarna nog een pion. Hij heeft een beslissende aanval voorbereid, maar zover komt het niet. Kimberley geeft op. 0-1

Maarten speelt 16 zetten soort van ok, daarna gaat de aandacht naar andere zaken dan schaken. Maarten maakt een blunder van jewelste. De tegenstander zit even verbaasd te kijken maar zet dan de Toon (sorry, kon hem niet laten liggen). Er wordt nagekeken of het geen geniepig trucje is, maar dat valt mee. Toon maakt het keurig af. 1-1

Xander zijn tegenstander (is hier een titel gevonden voor een kneiter van een carnavalshit?) komt niet opdagen. Ook bij onze vrienden van Kings geldt dat ze komen om te schaken, dus een alternatieve tegenstander is snel gevonden. Hij mag zelfs tegen de teamleider Bram. De partij werd niet extreem spannend, het ging de hele tijd gelijk op. Met beiden nog 4 pionnen en een toren vinden beiden spelers het te saai worden en klinkt de volgende carnavalshit (Denise, het wordt remise!) ½ - ½

Het ziet er niet naar uit dat Pierre snel klaar gaat zijn en zo collegiaal als ze zijn (de slaapbeestjes beginnen te knagen), gaan Herman, Xander en Maarten weer richting Dongen. 

Pierre speelt op bord 1 tegen een oude bekende. Hij neemt het tegen niemand minder op dan Rob Haast. Onze oude gymleraar (tenminste, niet de onze, maar hij was gymleraar toen hij bij ons schaakte), of was hij al buschauffeur? Schaker is hij in ieder geval. Het wordt een spannende partij (komt nog bij partijen). Is het broederliefde met een oud DSC lid, of is het genade vanuit Kings. Er wordt gekozen voor wederom een vredelievende uitslag. ½ - ½

Kings heeft tot nu toe iedere wedstrijd met minimaal 3½ punt gewonnen, dus een 2-2 uitslag mag best op onze CV gezet worden.

KiNG C

DSC C

   
Haast, R. (Rob) 1837 Mulders, P. (Pierre) 1643 z-w ½ - ½
Vrande van de, B. (Bram) 1598 Mahieu, X. (Xander) 1581 w-z ½ - ½
Mentink, A.J.V. (Toon) 1686 Kloe de, M. (Maarten) 1517 z-w 1 - 0
Oostvogels, K.J.M. (Kimberley) 1286 Huijbregts, H. (Herman) 0 w-z 0 - 1
Gemiddelde Rating: 1602 Gemiddelde Rating: 1580   2-2
Toogle Left