De vierde ronde, de vierde ronde!

Op woensdag bekruipt mij een onaangenaam gevoel. Volgens mij heb ik de tegenstander nog niet uitgenodigd! Via de NBSB site het 06 nummer achterhaald, maar dit nummer geeft geen gehoor. Het is zelfs niet meer in gebruik, vertelt een geautomatiseerde dame aan de andere kant van de lijn. Dan een email er achterop. Deze wordt goed ontvangen en op vrijdag stapt RSG B vrolijk binnen. Voor het C-team was het geen lange zoektocht naar spelers. In thuiswedstrijden zijn deze meestal gemakkelijk te vinden. Pierre, Xander, Thijs en Jeroen gaan onze eer verdedigen.

De eerste die het strijdtoneel verlaat is Thijs. Hij komt al snel een kwaliteit voor te staan  tegen Rob, maar wat is het plan? Afruilen tot de tegenstander erbij neervalt! Dat gebeurt dan ook en het eerste punt is binnen.

Jeroen puzzel zich een weg uit de opening, en heeft zichzelf voorgenomen het deze avond goed te doen. Hij wil winnen. Leo, zijn tegenstander helpt goed mee door een dame weg te geven. Dat is teveel van het goede en het tweede punt is binnen.

Xander heeft het een stuk moeilijker tegen Ron. De stelling gaat gelijk op en er is geen doorkomen aan. Dit wordt een lastige partij en het zweet staat (figuurlijk) op zijn voorhoofd. Dan laat Ron een kwaliteit vallen en valt het kwartje richting Xanders kant. Hij weet dit op voortreffelijke wijze uit te buiten en het derde punt is een feit.

Zoals het spreekwoord luidt zullen de eersten de laatsten zijn. Het zijn Pierre en Martijn op bord 1 die maximaal gebruik van hun tijd willen maken. Lange tijd lijkt Pierre iets voor te staan. De druk op Martijns stelling is hoog. Deze geeft echter niet snel op. Oei, nog maar 5 minuten op de klok voor beiden. Ik besluit het schrijfgedeelte over te nemen. Niet dat het veel uitmaakt, de heren schrijven zelf ook vrolijk door. Pierre biedt remise aan maar Martijn wil nog even doorspelen. Dan maakt Pierre een foutje en laat een toren vorken. Martijn heeft een plusje. Pierre probeert en probeert maar moet toegeven dat de overmacht te sterk is. Toch een leuke partij.

Met een 3-1 overwinning is dit onze eerste winstpartij van het seizoen. Daar nemen we er een op!

 

DSC C

RSG B

   
Mulders, P. (Pierre) 1616 Verbeek, M.W.C. (Martijn) 1817 z-w 0 - 1
Mahieu, X. (Xander) 1530 Höfer, R.G.J.M. (Ron) 1425 w-z 1 - 0
Kimenai, T. (Thijs) 1324 Verbeek, R.A.J.M. (Rob) 884 z-w 1 - 0
Gool van, J.J.W. (Jeroen) 931 Phernambucq, L. (Leo) 0 w-z 1 - 0
Gemiddelde Rating: 1350 Gemiddelde Rating: 1375   3-1

 


Afdrukken   E-mail