Welkom bij Schaakvereniging D.S.C.

Hoewel het bij het schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid staat voorop!

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Jeugd is van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Update Coronamaatregelen

Op de persconferentie van 2 november 2021 heeft het kabinet aangekondigd dat per zaterdag 6 november aanstaande een Corona Toegangsbewijs gaat gelden voor georganiseerde sportbeoefening vanaf 18 jaar. Dit houdt in dat het Corona Toegangsbewijs voor alle activiteiten van DSC, de NBSB en de KNSB vanaf aanstaande zaterdag verplicht wordt.

Wat is een Corona Toegangsbewijs?

Het Corona Toegangsbewijs is een QRcode. Deze QRCode moet je bij de ingang laten scannen. Je kunt op onderstaande 3 manieren zo’n QRCode maken via de CoronaCheck app op je smartphone. Heb je geen smartphone? Je kunt dan een papieren QRCode aanmaken.

 1. Vaccinatiebewijs
  Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. De Coronacheck app kan uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen via DigiD. Let op: vanaf 10 juli jongstleden is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd.
 2. Herstelbewijs
  Bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
 3. Testbewijs
  Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.
Wanneer moet ik het Corona Toegangsbewijs tonen?

Ben je 18 jaar of ouder? Dan moet het Corona Toegangsbewijs, samen met een identiteitsbewijs, getoond worden bij de ingang van:

 • Club avonden
 • De KNSB zaterdagcompetitie
 • De NBSB avondcompetitie

Als identiteitsbewijs geldt een geldig Nederlands paspoort, identiteitskaart en/of rijbewijs.

Meest gestelde vragen:

Geldt dan ook de plicht voor een mondkapje?

Nee, omdat we testen bij toegang is er geen mondkapjesplicht. Hanteer buiten de partij wel de 1,5m afstand en blijf niet hangen na de partij. Een kleine groep zal blijven tot het eind om op te ruimen.

Mag ik ook een foto van de QR code laten zien?

Nee, digitale replicas worden niet geaccepteerd. In de app staat een bewegende afbeelding ter controle. De officiele uitgeprinte versie is wel geldig.

Ik heb geen QR code bij me, kan ik dan toch meedoen?

Het klinkt flauw, maar het antwoord is nee. Deze overheidsbepalingen zijn dwingend en bij controle kunnen we onze club sluiten tot nader order indien we de zaken niet op orde hebben.

Tot hoe lang duurt deze regel?

Op 12 november zal de overheid een besluit nemen over het vervolg.

Ik wil graag even pauzeren met schaken?

Dat kan door een mail te sturen naar de wedstrijdleider. Je kunt je dan tijdelijk afmelden. Om weer mee te spelen meld je je weer aan.

Related Articles

Competitie/Jeugd

Maarten de Kloe - 05 december 2022

Weer een les, en volgende keer niet vergeten de lesboeken weer mee te nemen… gelukkig hebben we extra boeken liggen.

Nieuws

Eddy Jongenelen - 03 december 2022

Brabanders hebben een woordje "zammazegge" wat je toe kunt voegen aan een zin om de zaken iets minder erg te laten klinken. Dat woordje werd vanavond veelvuldig gebruikt. Uitleg van het woordje vind...

Competitie/Jeugd

Maarten de Kloe - 28 november 2022

We hadden dit keer genoeg leeraren om elkaar een beetje les te kunnen geven, en die partij analyses van echte partijen zijn zeer interessant… niet vergeten dan ook op je eigen partij te letten.

Nieuws

Maarten de Kloe - 27 november 2022

DSC 1 mocht op gisteren tegen Stukkenjagers 5 spelen, en dat was een avontuur. Na iets te laat te zijn vertrokken, komen we ook nog eens in de file te staan… Nou, 20 minuten na 12 uur kunnen we...

Nieuws

Sinterklaas - 26 november 2022

Op zaterdag 26 november spelen we ronde 3 in de KNSB competitie. We spelen uit tegen Stukkenjagers 6. Het is gebruikelijk dat iemand van het team een stukje voor de website schrijft. Eddy was al...