Welkom bij Schaakvereniging D.S.C.

Hoewel het bij het schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid staat voorop!

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Jeugd is van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Anne Haast wint 5e titel NK schaken

Van 17 tot en met 23 oktober 2021 werd in Hoogeveen het Nederlands kampioenschap schaken georganiseerd. Anne was uitgenodigd, maar had praktische problemen om mee te doen. Op 7 september 2020 was dochter Fleur geboren en die moest toch mee naar Hoogeveen. Grootmeester Loek van Wely, de toernooidirecteur, kwam met de oplossing. Hij stelde 2 bungalows beschikbaar in Pesse, een plaatsje boven Hoogeveen. Met haar ouders als oppas, kon de Tilburgse nu deelnemen. Helaas, op 28 september ging Anne naar het Elisabeth om daar preventief 6 tanden weg te laten halen, die onder het tandvlees zaten. Zou ze voldoende hersteld zijn voor 17 oktober? Herstel ging langzaam, en niet 100% fit begon ze toch aan het kampioenschap. Door de geboorte van Fleur en de corona-perikelen waren de schaakactiviteiten op een laag pitje gezet. De verwachtingen waren niet hoog gespannen.

Anne begon de eerste ronde tegen de 14-voudige Nederlandse kampioen Zhaoqin Peng, en na bijna 6 uur en 92 zetten, eindigde deze wisselende partij in remise. Peng stond gewonnen, maar liet de partij uit haar handen glippen.

De tweede partij verloor Anne van Tea Lanchava en de derde speelde ze remise tegen Maaike Keetman. Met 1 uit 3 was dit een slecht begin en een hoge klassering moeilijk. Maar doordat Peng twee keer verloor en Anne won van Eline, Rosa en Anna-Maja, stond ze na zes ronden gedeeld 1e met Eline Roebers.

Dit 15 jarig talent is dit jaar wereldkampioen geworden, in de categorie meisjes t/m 14 jaar. In laatste ronde speelde Anne tegen Machteld van Foreest, 14 jaar en ook een geweldig talent, en Eline tegen Maaike Keetman. Anne won in 33 zetten, zodat Eline moest winnen om een barrage af te dwingen. Eline redde het niet, en verloor zelfs nog, in een op en neer gaande partij.

Zodoende pakte Anne haar 5e titel, na die in 2014, 2015, 2016 en 2017.

 Eindstand:

Plaats Deelneemster Punten
1 WGM Anne Haast 5
2 GM Zhaoqin Peng 4
3 Eline Roebers 4
4 WIM Rosa Ratsma 3,5
5 WFM Maaike Keetman 3,5
6 IM Tea Lanchava  3
7 FM Anna-Maja Kazarian 3
8 Machteld van Foreest 2
Competitie/Jeugd

Maarten de Kloe - 05 december 2022

Weer een les, en volgende keer niet vergeten de lesboeken weer mee te nemen… gelukkig hebben we extra boeken liggen.

Nieuws

Eddy Jongenelen - 03 december 2022

Brabanders hebben een woordje "zammazegge" wat je toe kunt voegen aan een zin om de zaken iets minder erg te laten klinken. Dat woordje werd vanavond veelvuldig gebruikt. Uitleg van het woordje vind...

Competitie/Jeugd

Maarten de Kloe - 28 november 2022

We hadden dit keer genoeg leeraren om elkaar een beetje les te kunnen geven, en die partij analyses van echte partijen zijn zeer interessant… niet vergeten dan ook op je eigen partij te letten.

Nieuws

Maarten de Kloe - 27 november 2022

DSC 1 mocht op gisteren tegen Stukkenjagers 5 spelen, en dat was een avontuur. Na iets te laat te zijn vertrokken, komen we ook nog eens in de file te staan… Nou, 20 minuten na 12 uur kunnen we...

Nieuws

Sinterklaas - 26 november 2022

Op zaterdag 26 november spelen we ronde 3 in de KNSB competitie. We spelen uit tegen Stukkenjagers 6. Het is gebruikelijk dat iemand van het team een stukje voor de website schrijft. Eddy was al...