//here
Toogle Left
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Corona

Het kabinet heeft woensdagavond de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus verder versoepeld. Voor de schaaksport verandert er echter voorlopig nog niets. Toch gloort er weer hoop aan de horizon. Voor schaakclubs is namelijk de uitspraak dat er vanaf 1 september mogelijk weer binnen gesport mag worden. Wel met inachtneming van de 1,5 meter. 

Vanuit de schaakbond is, op advies van een groot aantal clubs, de vraag weggelegd bij het NOC*NSF waarom horeca beperkt open mag, maar georganiseerde binnensporten op dit moment nog niet zijn toegestaan. Vanuit DSC vinden we dat het verstandiger is de maatregelen van het RIVM, de Rijksoverheid, de NOC*NSF, de KNSB en de NBSB te volgen. Gezondheid is immers belangrijker dan te snel openen. Een advies wat ook in de schaakpartij geldt. 

De NOC*NSF heeft, op basis van de persconferentie een nieuw sportprotocol ontwikkeld. Deze kun je vinden op https://nocnsf.nl/sportprotocol.

Toogle Left