//here
Toogle Left
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Corona

In tegenstelling tot wat sommigen denken, ligt het niet aan Jan-Pieter dat er de laatste drie weken geen stukje was. Ook hangt het schrijven van een stukje niet af van de aanwezigheid van Roelant. Tot mijn spijt moet ik mededelen dat ik het simpelweg vergeten ben. Hoewel onze online schaakclub al 15 leden kent (voor de Nederlander onder u: lidmaatschap is gratis!), blijft het rustig. Zeker nu twee van onze online leden zich aangemeld hebben voor een online pub-quiz. Zij houden zich, in plaats van schaken liever bezig met vragen als "Dubbel schaakstuk waar muziek in zit". Maar goed, Roelant, Jan, Piet, Christophe, Jan-Pieter en Eddy hebben weer de digitale snelweg naar de schaak arena gevonden.

De overheid heeft de regels versoepeld, dus wellicht kunnen we vanaf september weer analoog aan de slag. Maar tot die tijd spelen we arena. Voor wie vergeten is wat arena is, hierbij de uitleg. Gedurende een tijdsbestek van (in ons geval) 2 uur kun je je onbeperkt aanmelden voor partijen. Op het moment dat je je beschikbaar stelt wordt een tegenstander gezocht waarbij de enige regel is dat je niet speelt tegen de laatste tegenstander. Na twee uur klinkt het onverbiddelijke eindsignaal en worden alle in gang zijnde partijen afgebroken. Degene met de meeste punten wint. Punten kun je verdienen door winst (2 punten) of remise (1 punt). Win je echter een aantal keer achter elkaar, dan ben je "On Fire". Bij de tweede winst op rij krijg je 3 punten en bij de derde en volgende winstpartij op rij 4 punten. Jan-Pieter (in onze onze online schaakclub beter bekend als BlueOi) heeft op deze manier 16 punten weten te verzamelen. Voor degenen die het zich afvragen: de naam is niet afgeleid van een bar uit de Police Academy serie, maar staat voor de favoriete kledingkleur van Jan-Pieter gecombineerd met zijn vaste stopwoord op school. De einduitslag: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De zes schakers waren ook via Skype verbonden en dan moet ik zeggen, dat dit het toch wel een stuk gezelliger maakt dan alleen computerschaak. Je hebt het gevoel dat je toch een beetje onder de medeschakers bent. Zo horen we opeens gejuich nadat Christophe het (na een foutje) opgeeft tegen Piet. (zie de online partij op chess.com: https://www.chess.com/a/Sonwv6g62LPbt). 

Voor de achtergrondmuziek zorgt Roelant en vanavond hoorden we een scala aan gouwe ouwe zoals Rivers of Babylon. Hoe dan ook, het was weer een super gezellige avond. Hierbij dan ook een oproep aan eenieder die dit leest (je hoeft zelfs geen lid van onze club te zijn om mee te mogen doen) om gezellig aan te sluiten in de volgende ronde arena. Voor degenen die wat langer de tijd nodig hebben om een zet te overpeinzen, die kunnen bij Philippe terecht die regelmatig een wat langer durend toernooi organiseert.

Oh ja, dan rest me alleen nog het antwoord op het cryptogram uit de eerste alinea. 

Dubbel schaakstuk waar muziek in zit

Het juiste antwoord is natuurlijk stereotoren.

 

Rest alleen nog het totale eindklassement:

 

Toogle Left