//here
Toogle Left
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Corona

Vandaag spelen we ronde 3 van de D.S.C. online competitie. In een toernooi, waarvan we dachten 5 ronden te mogen spelen, bleek het na 4 ronden over te zijn. Omdat vorige week het Rob Haast niet lukte om van Roelant te winnen heeft Jan vanavond Koen meegenomen. Zou het gaan lukken om de Roelant te verslaan? Naast Koen zien we ook Christophe Verledens zich toevoegen aan het toernooi en onze online schaakclub. 

In, dus blijkbaar, 4 ronden Zwitsers spelen we 10 minuten zonder increment. Dit valt voor velen tegen dus volgende week spelen we met 3 seconden increment. Niet te veel, want we willen het niet te laat maken. Helaas lukt het ook Koen niet om onze top online schaker te verslaan in de ranking. Het is Koen bijna gelukt om Roelant te verslaan, met een gedeelde eerste plaats. Zien we volgende week Anne online verschijnen?

De spannendste partij komt van Ivo tegen Jan Haast. Nadat hij een mat in 1 over het hoofd ziet weet hij, met slechts 1/10 van een seconde op de klok nog net mat te zetten.

Hier wat partijen van vanavond.

Toogle Left