//here
Toogle Left
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Corona

In tijden van Corona is al de kleinste schaakgebeurtenis nieuws....Philippe Blankert en Jeroen van Gool spelen mee in de interland Nederland - ROW (Rest Of World), en het is te volgen op:

https://live.followchess.com/#!iccf-ned-v-rest-of-europe-2020

Telkens 1 partij met wit en 1 met zwart. Om Philippe te zien moet je downscrollen tot rating 2122, om Jeroen van Gool te zien moet je downscrollen naar rating 2015. Of wellicht nog makkelijker: op de pagina CTRL f typen, dan komt vakje 'zoek op pagina' en kun je 'Bankert' of 'Gool' invullen.

De 'echt grote jongens', dat wil zeggen: 's werelds beste computers, spelen ook tegen elkaar en kun je hier volgen: https://tcec-chess.com/. Het makkelijkst is het om naar crosstable te gaan, en dan op een partij uitslag te gaan staan (0, 1/2 of 1) en bij daarop doorklikken kom je op de partij. 

Toogle Left