//here
Toogle Left
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Corona

Op 27 maart was, voor het eerst in het bestaan van DSC,  een digitale schaakavond. Er waren 7 tot, op het hoogtepunt 10 gladiatoren aanwezig. Schakend via chess.com (gratis en voor niets) namen ze het tegen elkaar op in rapid-tempo (20 min p/p/p/p). Omdat gezelligheid hoog in het vaandel staat bij DSC was er een live skype verbinding om tijdens de partij met elkaar te kunnen praten. Juist dat laatste was erg sfeerverhogend en dus voor herhaling vatbaar. Het was een lange avond die volgende vrijdag in een iets kortere versie herhaald gaat worden. Beste DSC en D4 leden.... doe gezellig volgende week mee. Binnen blijven moet je toch! Met meer zielen meer vreugd. Aan het eind van de avond ging Roelant er vandoor met de spreekwoordelijke eer, gevolgd door Jan en Ivo. Roelant.

 

Hieronder een aantal partijen die gespeeld zijn.

Toogle Left