//here
Toogle Left
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Corona

Nieuws omtrent gevolgen Coronavirus voor DSC

***UPDATE 26.03.2020***

In verband met de recente ontwikkelingen rondom het Coronavirus, hebben wij alle schaakactiviteiten tot en met 1 juni afgelast. Het gaat dus om de clubavonden op vrijdagavond, de jeugdtrainingen op zondagochtend en de schaaktrainingen op vrijdagavond. Hiernaast hebben we helaas ook moeten besluiten de interne seniorencompetitie te beëindigen. Er is te weinig tijd om nog voldoende wedstrijden te draaien.

Hoe we omgaan met deze voortijdige beëindiging van het seizoen zal op de eerste ledenvergadering besproken worden.

De kans bestaat dat dit nieuwe Coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn erop gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Schaakvereniging D.S.C. ondersteunt deze doelstelling, net als NOC*NSF, KNSB, NBSB en andere sportbonden. Bij eventueel noodzakelijk nieuw te nemen maatregelen laten wij ons adviseren door het RIVM, NOC*NSF, KNSB en NBSB. Wij zullen u daar dan over informeren.

Misschien denkt de helft of meer van de DSC leden: 'IK begrijp veel zetten van Maarten van der Burght, Roelant, Jan-Pieter, Mark en Philippe al niet, hoe kan ik dan inzicht krijgen in een partij van het kandidatentoernooi 2020 met 2800 spelers?'

Welnu, het kan!

Benodigd is:

- een 64 bits PC met minstens 4 CPU (Core Processing Units)
- Houdini 6 pro
- Komodo 13
- gratis Stockfish 11 (hoe te installeren staat beschreven op: https://www.dscdongen.nl/schaaksels/1507-gratis-download-leela-chess-zero-de-pc-versie-van-alpha-zero)

Voer de partij in, zoals uit ronde 3: Liren Ding tegen Fabiano Caruana, en druk dan op de knop 'Volledige analyse' met 30 seconden per zet, en aangevinkt 'waardering' en 'openingsdatabase'

Je krijgt dan een automatisch commentaar zoals zichtbaar in de pdf bijlage.

Ja, de schaakwaarheid is voor iedereen weggelegd! Dieper begrip van het spel helpt wel, omdat je dan sneller begrijpt waarom een zet volgens een engine beter of minder is. Als je dat begrip niet onmiddelijk hebt: speel de variant tegen de engine uit, en daarna begrijp je het wel.

Dit is even een stimulans voor een ieder om enerzijds het kandidatentoernooi te volgen, en anderzijds een fatsoenlijke desktop met goede schaakprogramma's aan te schaffen (of je oude Fritz 7 uitbreiden met Stockfish 11,  zoals uitgelegd).

Kijk naar de pdf-bijlage. De analyse is nog nauwkeuriger dan een gemiddelde Schaakmagazine analyse. 

 

 

 

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Partij Ding - Caruana kandidatentoernooi 2020.pdf)Ding - Caruana pdf analyse Ding -Caruana pdf analyse kandidatentoernooi 2020668 kB
Toogle Left