//here
Toogle Left
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Corona

Nieuws omtrent gevolgen Coronavirus voor DSC

***UPDATE 26.03.2020***

In verband met de recente ontwikkelingen rondom het Coronavirus, hebben wij alle schaakactiviteiten tot en met 1 juni afgelast. Het gaat dus om de clubavonden op vrijdagavond, de jeugdtrainingen op zondagochtend en de schaaktrainingen op vrijdagavond. Hiernaast hebben we helaas ook moeten besluiten de interne seniorencompetitie te beëindigen. Er is te weinig tijd om nog voldoende wedstrijden te draaien.

Hoe we omgaan met deze voortijdige beëindiging van het seizoen zal op de eerste ledenvergadering besproken worden.

De kans bestaat dat dit nieuwe Coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn erop gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Schaakvereniging D.S.C. ondersteunt deze doelstelling, net als NOC*NSF, KNSB, NBSB en andere sportbonden. Bij eventueel noodzakelijk nieuw te nemen maatregelen laten wij ons adviseren door het RIVM, NOC*NSF, KNSB en NBSB. Wij zullen u daar dan over informeren.

Het is een goede gewoonte op de homepage niet iets te plaatsen dat niet met DSC Dongen te maken heeft. Echter, nu club en KNSB minstens tot en met 6 april 2020 gesloten zijn, snakken wellicht de nodige leden en trouwe kijkers van deze site naar schaken. Er wordt nog geschaakt! Voornamelijk: het kandidatentoernooi 2020 in Rusland. Het is 17 maart 2020 begonnen, telt 8 deelnemers en 14 ronden. Het valt live te volgen op chess24.com, met handige engine'thermometer' aan de linker kant waarin je ook zelf zetten kunt invoeren om te kijken wat de engine dan suggereert.

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/fide-candidates-2020?fbclid=IwAR1Rx2Dv16xk1NNb0vYmBnvESfrCg14gZeLTA_iSWvpx0bt5bYKyIkJtAtM

Om het toernooitje (16 mensen) Corona-veillig te maken moest er nog iets worden bedacht: https://worldchess.com/news/players-replicas-to-pose-for-photos-while-real-players-avoid-being-in-public?fbclid=IwAR3offy2Tzu_9ikZYIRSfKaafkEAhSNKxD0ksHfMWlz5ivvQ2IQoGCIE9eQ

Er zijn bij 'schrijven dezes' twee ronden gespeeld, de helft winstpartijen (de andere helft remise....niet: 'verliespartijen') en die zijn heel vermakelijk. De LOL van het volgen van toptoernooien (met engine) is ook dat je je eigen mening moet vormen, voordat je ooit 1-2 maanden later een voorgekookt 'Schaakmagazine' in de bus krijgt. 

Wie intussen ook wil volgen hoe de wereld opschiet met Corona kan https://www.worldometers.info/coronavirus/ raadplegen. Het gaat erom dat het aantal 'herstellenden' harder gaat groeien dan het aantal 'nieuwe infecties'. Intussen wordt jullie 'plaatsvervangend vermaak' geboden door het kandidatentoernooi. Normaalgesproken wordt alleen op de facebooksite https://www.facebook.com/pg/DSCDongen/posts/?ref=page_internal ingegaan op toptoernooien. Daar is ook een update van elke ronde te vinden.

Toogle Left